Oklarheter kring VIK-laget inför Modo-matchen

Mindre än två dygn efter förlustmatchen i Södertälje ska Västerviks IK upp på den hockeyallsvenska hästen igen.

Darren Nowick – finns han med mot Modo?

Darren Nowick – finns han med mot Modo?

Foto: Ilkka Ranta

Ishockey2019-10-27 07:00

För på söndagen gästar årets premiärmotståndare, Modo, Plivit Arena för den 13:e omgången av 52. Och vi inleder med det sportsliga. Efter lördagens mellan-matcherna-träning sade VIK:s huvudtränare Mattias Karlin följande gällande vad han vill se mot Modo:

– Vi måste förstå vad hockey handlar om och det är att jobba konsekvent i varje byte. Man kanske inte ska ha fokus på det offensiva i vissa situationer, man måste göra klart saker innan man gör nästa. Det är där vi faller igenom mot Södertälje.

Tränaren kan stå inför vissa bryderier på forwardssidan. När laget tränade saknades Erik Aterius. Sedan tidigare är Ken Jäger skadad. Duons medverkan mot Modo är oklart.

– Vi får se hur det är med Aterius imorgon (söndag), säger Karlin.

– Jag ska testa på morgonen och se hur det känns. Det är ingen större fara, låter Ken Jäger hälsa.

Dessutom anmäldes ju Darren Nowick till disciplinnämnden för handpåläggning gentemot domare. Karlin vet, när vi talas vid, inte om han kan ta ut Nowick till matchen mot Modo.

– Ska jag vara helt ärlig så vet jag inte hur det funkar. Det verkar vara huller om buller. Får vi inte veta till imorgon så måste vi börja fundera på vad vi håller på med. Man måste veta i god tid innan match vad som gäller.

Hur ser du på situationen?

– Jag hoppas domarna ser sunt på det och förstår vad som händer när en spelare i underläge vänder sig upp. Är det domaren eller den han måste försvara sig emot som han vill åt? Jag kan också tycka att man måste förstå, som domare, hur man ska gå in.

Sporten direktrapporterar från VIK:s match mot Modo. Matchen börjar 17:30, vår rapportering cirka 17:15.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!