Nyström: "Vi vill vända trenden"

Efter två förluster intar VIK Plivit Arena för hemmamatch mot formstarka Smålandskollegan Tingryd.

Foto: Ilkka Ranta

Ishockey2019-10-01 15:00

Gästerna från Tingsryd imponerade senast och avväpnade AIK hemma i Nelson Garden Arena. Man vann den matchen med 3–1 och har en stekhet Filip Owesson som gjort fem mål hittills. Med det är han dock bara näst bäst i ligan då Timrås Albin Lundin redan hunnit stänka dit sju kassar. I tabellen hittar man Tingsryd ovanför slutspelsstrecket, på åtta poäng, ett före VIK. Hos hemmalaget är det ett trendbrott som finns i kikaren. De två senaste drabbningarna för VIK har genererat noll poäng. 0–2 hemma mot Kristianstad följdes upp av en 3–2-förlust i Norrköping mot Vita Hästen i söndags.

– Vi har blandat och gett lite. I början var vi väldigt bra, främst i Modo-matchen men har gått ner oss lite i tempo under de senaste matcherna. Jag vet inte vad det beror på men vi vill definitivt försöka vända den trenden nu, säger forwarden Erik Nyström.

Han nätade i premiären mot Modo men har inte hittat in i protokollet sedan dess. Mot Hästen i söndags var han uppsatt som trettondeforward och loggades bara för 01:21.

Var det taktiskt från tränarna eller drogs du med någon skada?

– Taktiskt, det är inte upp till mig hur laguppställningen ser ut. Sedan åkte jag på en smäll på foten så jag klev av redan i första perioden.

Något allvarligt?

– Nej, jag var uppe och röntgade den men det var inga problem.

Under tisdagsträningen ingick Nyström i en powerplayformation och i fem-mot-fem-spelet matchades han med Ken Jäger och Victor Öhman. På träningen saknades fortsatt tre spelare: Niklas Folin, Henrik Malmström och Rob Bordson. Adam Plant begick allsvensk debut mot Hästen senast och tränade för fullt under tisdagen, vilket betyder att VIK åtminstone är sex backar i speldugligt skick.

VIK mot Tingsryd börjar 19:00 på onsdagskvällen och Sporten är på plats och rapporterar direkt med start cirka 18:45.

Tillgängliga VIK-spelare:

Målvakter: Samuel Ward, Adam Vay

Backar: Erik Gustafsson, Erik Ullman, Kim Johansson, Alexis Binner, Anton Sundin, Adam Plant

Forwards: Erik Nyström, Ken Jäger, Victor Öhman, Emil Alba, Jacob Bjerselius, Victor Wänghult, Jake Randolph, Peter Krieger, Darren Nowick, Erik Aterius, Marcus Westfält, Oskar Pettersson, Adrian Elefalk.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!