Nyckelbacken osäker inför matchen

Högst upp i backarnas poängliga i allsvenskan ligger Jerome Leduc med 15 poäng på 14 matcher. Hans medverkan mot VIK på onsdagen är dock osäker.

Västerås poängskicklige back Jerome Leduc är högst osäker för spel mot Västervik på onsdagskvällen.

Västerås poängskicklige back Jerome Leduc är högst osäker för spel mot Västervik på onsdagskvällen.

Foto: Daniel Eriksson

Ishockey2019-10-29 16:30

Anledningen stavas: puck i ansiktet. Det var i söndagens bortamatch mot AIK som Västerås stjärnback Jerome Leduc fick en puck i ansiktet och tvingades bryta matchen. I det läget hade Leduc redan hunnit med att spela fram till tre Västerås-mål.

– Jag har fortfarande ont, men just nu känns det okej. Men svullnaden är stor som en potatis i ansiktet, sa Leduc under måndagen till VLT.se. 

Han fördes, medan matchen mot AIK pågick, till akuten för undersökning och två dagar senare kom beskedet: den kanadesiske backen har en mindre fraktur på okbenet.

– Han vilar från dagens träning. Förhoppningen är att det inte krävs något ingrepp och att han, med ett helvisir, ska kunna komma tillbaka i spel under veckan. Om det blir redan mot Västervik eller senare vet vi efter undersökningen under onsdagen, säger Patrik Zetterberg, sportchef i Västerås, till lagets hemsida.

Om situationen som slutade med ett frakturerat okben säger Leduc till VLT:

– Jag försökte stöta undan pucken med min klubba i en duell. Men pucken studsade rakt upp i mitt ansikte. Det var ingenting fult, utan ren otur och sådant som händer i ishockey.

Den här säsongen är Leducs första i svensk ishockey. Han värvades från den österrikiska klubben Dornbirn EC, för vilka 27-åringen hade två poängstarka säsonger.

Utöver Leduc är Västerås, som ju värvade Emil Kruse från just VIK inför den här säsongen, skadefria, enligt VLT.

Karta: ABB Arena Nord
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!