Ny match för VIK: "Man vill alltid ha mer"

Västerviks IK fick en bra start på veckans bortaturné då AIK besegrades på onsdagskvällen. När klockan slår 19 på fredagen är det dags för ny bortafight, mot Mora.

VIK har laddat om för ny match.

VIK har laddat om för ny match.

Foto: Ilkka Ranta / Frilansfotograferna

Ishockey2019-11-29 07:00

VIK-laget tränade i Mora på torsdagseftermiddagen och strax därefter når Sporten huvudtränaren Mattias Karlin för en lägesrapport. Han tillstår att det, såklart, blir lättare och lite fler leenden när man vinner.

– Så är det ju, men det betyder inte att vi inte vill vinna mot Mora. Man vill alltid ha mer, säger han.

Hans lag gjorde en relativt stabil insats mot AIK och matchplanen mot Mora kommer att vara väldigt lik den man hade i 3–1-segern.

– Prio är defensiven. Att vi ligger nära varandra och tar smarta beslut där ute. Det är det vi försöker pränta in i killarna; att det kommer ge resultat över tid.

Efter en dassig start har Mora, vars problem varit offensiven, gaskat upp sig och är över strecket. Man har på kort tid värvat hela fem spelare, varav fyra är nordamerikaner. Senast lagen möttes vann Mora med 3–2 efter straffar.

– Dom har lidit av att dom inte gjort tillräckligt med mål och plockat in en del spets, så känslan är att dom är bättre nu än då. Men det är vi också, säger Karlin.

Innan avresan till Stockholm för onsdagens match skadade sig Samuel Ward medan Adrian Elefalk och Erik Gustafsson lånades ut till division ett-klubbar. Inga nya skador eller sjukdomar finns att rapportera – men väl ett par frågetecken.

– Vi har några som är lite vingklippta men vi hoppas komma till spel med samma lag som mot AIK.

Sporten rapporterar direkt från Mora–VIK. Matchen börjar 19:00 och vår rapportering en kvart innan.

Karta: Jalas Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!