Malmström börjar hitta sitt spel

Efter en skada på försäsongen som höll honom borta i flera månader är backen Henrik Malmström sedan en tid tillbaka i laguppställningen hos Västerviks IK. Här berättar han om vägen tillbaka, formkurvan, självförtroendet och lagets dystra trend.

Henrik Malmström, här i en match mot Leksand ifjol, är sedan fem matcher tillbaka i VIK-laget efter en tuff skada.

Henrik Malmström, här i en match mot Leksand ifjol, är sedan fem matcher tillbaka i VIK-laget efter en tuff skada.

Foto: DANIEL ERIKSSON

Ishockey2019-11-26 13:30

Matchen mot AIK på onsdagskvällen blir hans sjätte ombytta tillställning för säsongen. I början spelade han sporadiskt som sjundeback men i de tre senaste har det blivit regelbunden speltid i en konkurrens-tät backsida. Såhär säger han själv om att hoppa in då de andra spelat nästan 20 tävlingsmatcher.

– Det blir nästan som att min säsong börjar i november så det var tufft i början men nu börjar jag komma in i det. Får man spela mycket så går det snabbare och på det stora hela känns det bra, som att jag är på uppgång.

Den store backen hämtades in från Södertälje under fjolårsssäsongen och förlängde tidigt kontraktet med VIK över denna säsong. Efter en hård sommarträning och en stark försäsong kom armskadan som grusade höstsäsongen. Att det stundtals var tufft att hantera hymlar Henrik Malmström inte med.

– Det var rätt tufft ibland. Samtidigt har jag haft jobbiga skador innan som jag tagit mig igenom och tillbaka ifrån och den erfarenheten hade jag med mig nu. Och nu när jag kom tillbaka i spel hade jag med mig självförtroendet från försäsongen.

VIK ligger mellan de två nedre strecken i tabellen och närmast väntar två matcher mot lag som ligger i samma region av tabellen: AIK och Mora.

– Vi ser det som en kul utmaning. Vi får möta lag som ligger nära oss i tabellen och jag vet att hela laget ser fram emot de här matcherna. Under veckan har vi tränat bra och har några nya strategier som vi hoppas ska falla väl ut.

Senast VIK fick med sig alla tre poängen från en match var den 1:a november när Almtuna gästade Plivit Arena (6–3). Sedan dess har VIK spelat sju matcher. Men Malmström, vars snitt-speltid hittills landar strax under 14 minuter per match,  slås inte ned av den trenden.

– Nej, det gäller att jobba på. Vi vet om tabell-läget och att vi inte tagit en trea på länge, men jag är inte orolig. Vi har en så pass bra trupp och ett härligt gäng även utanför isen så jag vet att vi kommer att vara starka framöver. Det var samma läge för oss som var här förra säsongen och vi vet att vi kan vända det, säger han avslutningsvis.

Sporten rapporterar direkt från Hovet på onsdagskvällen när VIK gästar AIK. Matchen börjar 19:00 och rapporteringen drar igång ungefär 18:45.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!