På torsdagen drog kvalserien till Hockeyallsvenskan igång igen, efter ett kortare coronauppehåll.

Troja/Ljungby och övriga kvalserielag fick börja spela igen.

Ishockey2021-04-23 12:55

Hudiksvall – Nybro 3–2

Janne Väyrynen gav Nybro ledningen i andra perioden. Axel Levander och Henrik Marklund vände matchen kort därefter med varsitt mål. Nybro fick en perfekt start efter paus och kvitterade genom Oliver Nilsson, bara för att få se "Hudik" återta ledningen två minuter senare. Adam Byström Johanssons 3–2-mål blev matchens sista och Hudiksvall tog en viktig seger.

Mariestad – Troja/Ljungby 2–3

Inte ens 200 sekunder hade spelats innan tre mål hade fallit. Mariestad gjorde 1–0, men Troja kvitterade och tog ledningen omgående efter det. I mellanakten utökade Troja ledningen till 1–3, innan hemmalaget reducerade till 2–3 inför pausen. Det blev inga fler mål, utan Troja tog alla poäng.