KLART: VT livesänder VIK:s försäsongsmatcher

På tisdagskvällen drar Västerviks IK igång med sina försäsongsmatcher. Västerviks-Tidningen livesänder hemmamatcherna på vt.se.

Den kanadensiske VIK-forwarden George Diaco har sett pigg ut på träningarna och får nu visa upp sig för publiken i försäsongsmatcherna.

Den kanadensiske VIK-forwarden George Diaco har sett pigg ut på träningarna och får nu visa upp sig för publiken i försäsongsmatcherna.

Foto: Jonathan Åhman

Ishockey2024-08-19 15:30

Grundserien i Hockeyettan närmar sig och VIK spelar sin första riktiga träningsmatch hemma mot seriekonkurrenten Troja/Ljungby på tisdagskvällen.

– Troja har varit i Danmark och spelat två matcher redan så de har väl ett litet försprång. Men allt handlar om oss nu, säger VIK-tränaren Pelle Torstensson vars lag spelade en uppvisningsmatch mot före detta VIK-spelare i lördags och förlorade den med 2–0.

– Det var så klart lite speciellt där vi sagt till grabbarna att inga skador, bara gå ut och visa upp er och ha kul. Det var nog mest skoj för legendarerna, säger Pelle som ändå kunde se några tendenser.

– Jag såg ett skickligt lag. Jag tycker att vi har tagit steg hela tiden den här veckan vi har varit igång. Vi har touchat vid de viktigaste momenten, men mycket handlar om vana och tajming, det är ju en del nytt.

Vad vill du se mot Troja/Ljungby?

– Vi vill se att intentionerna och förståelsen finns där. Det kommer säkert att bli mycket fel för det blir det i början. Men vi har längtat efter att få spela och tävla på allvar. Även om det inte handlar om poäng så vill grabbarna alltid vinna så klart, menar Torstensson.

VT kommer att sända samtliga fyra hemmamatcher på vt.se.

Det handlar om Troja/Ljungby 20/8, Tranås 28/8, Vimmerby 30/8 och Visby/Roma 7/9.

Kommenterar den första matchen gör VT:s hockeyexperter Jonathan Åhman och Joakim Englund.

För att kunna se matcherna behöver man ha en prenumeration på VT.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!