Karlin: "En hyfsat bra bortamatch"

Historiskt har VIK haft det tufft poängmässigt i Uppsala mot Almtuna. På onsdagskvällen inkasserade man två fina poäng.

Foto: Ilkka Ranta

Ishockey2019-09-25 21:31

Det var kanske inte en sprakande tillställning som det bjöds på men VIK gjorde jobbet, förlängde segersviten och tog två poäng.

– En svårbedömd match. Första perioden var det ganska dåligt drag på det från båda lagen. Vi jobbar oss in i det, säger tränaren Mattias Karlin.

Almtuna tog ledningen efter 2:40 då Mattias Johansson styrde in ett backskott och det dröjde till mitt i matchen innan Ken Jäger kvitterade på straff.

– Andra perioden gjorde vi det bra fem mot fem, vi höll ner anfallen emot oss men tyvärr tar vi alldeles för många utvisningar. En del är olyckliga som puck out och för många spelare på isen.

Något Karlin menar att man pratat mycket om är att ge sig själva chansen att vinna varje match även om man inte är på topp.

– Varje match ska vi ha heder och karaktär att kunna ta en, två eller tre poäng. Det tycker jag vi gjort på ett bra sätt hittills. På det stora hela gör vi en hyfsat bra bortamatch, tycker jag.

Mot slutet av tredje perioden, vid ställningen 1–1 slog båda lagen vakt om den poäng man just då hade.

– Det blir så per automatik. Det var inget vi snackade om mer än att vi skulle ha lite större marginaler.

I övertiden avgjorde sedan Kim Johansson redan efter 50 sekunders spel. Såhär säger matchhjälten om målet:

– Jag slår min gubbe, får en bra passning av Nowick och får ganska öppet och som tur var så gick den in.

Målet var Johanssons andra för säsongen, utöver det har han assisterat till tre mål. Han stämmer dock in i bilden att det inte var den frejdigaste ishockeymatchen han spelat.

– Det blir sällan det här. Vi åkte hit och hämtade poäng, vi gjorde det vi skulle. Vi har spelat två matcher utan att ha varit på topp och tagit fem poäng, det blir viktigt i det långa loppet.

VIK har som bekant en del skador, främst på backsidan, vilket betyder hård belastning för Johansson och övriga försvarsspelare. Men det är inga större problem ännu.

– Vi är ändå bra tränade och jag själv är ganska ung så det är inga problem än.

En som har hjälpt till defensivt under säsongsinledningen är Brynäs-lånet Marcus Ersson. Hans avtalade trematcherslån har löpt ut och VIK tackade av honom i Uppsala efter matchen.

Mattias Karlin ville berömma ett gäng spelare efter 2–1-segern.

–  Samuel i mål är bra. Boxplay-gubbarna, de är många som gör ett gigantiskt jobb. Darren Nowick gör också många bra saker.

Karta: Gränby ishall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!