Ingen fjärde raka seger för VIK

Västerviks IK fick inkassera säsongens första förlust när Kristianstads IK vann med 2-0 på fredagskvällen.

Ishockey2019-09-27 21:10

Första perioden slutade mållös, men VIK borde ha ett par mål sett till chanser och spelövertaget.

Gästerna var dock inte ofarliga och det blev farligt i hemmazonen vid ett flertal tillfällen.

VIK fick en olycklig start på andra perioden i och med att gästernas gjorde 1–0 i numerärt överläge efter 45 sekunder sedan Daniel Andersson styrt in pucken.

Det målet satte lite prägel på perioden eftersom hemmalaget hade svårt att få igång bra offensivt spel frånsett några korta sekvenser i slutet av perioden. Då plockades några bra kvitteringslägen fram, men Joel Gistedt i Kristianstads-målet agerade säkert.

VIK-tränaren Mattias Karlin möblerade om i anfallsformationerna inför tredje perioden i ett försök att få bättre fart på hemmaspelet.

VIK plockade fram några bra kvitteringslägen genom Wictor Wänghult och Kim Johansson, men ingen av dem lyckades överlista gästernas målvakt.

VIK tog ut målvakten i slutet i jakten på ett 1–1-mål och satte rejält press på motståndarna.

Trots den intensiva pressen så blev det ingen kvitteringen utan Kristianstad kunde göra 2–0 genom Gustav William Borvik i tom bur med 20 sekunder kvar.

VIK hade en puck i mål i tredje perioden, men domaren hade precis innan blåst av för offside i målgården.

VIK är redan i farten igen på söndag när bortamatch mot Vita Hästen väntar.

Karta: Plivit Arena