Hockeyklubben ansöker om hyresbefrielse

Vimmerby Hockey ansöker om hyresbefrielse för ishallen de kommande sex månaderna. Det framgår av en skrivelse till Vimmerby Kommun.

Vimmerby Hockey har  gjort en skrivelse till kommunen om hyresbefrielse.

Vimmerby Hockey har gjort en skrivelse till kommunen om hyresbefrielse.

Foto: Ulf Palm/TT

Ishockey2020-10-29 13:11

Som många andra idrottsföreningar i landet har Vimmerby Hockey drabbats av den pågående corona-pandemin. Efter en genomgång på Vimmerby Hockeys styrelsemöte 19 oktober framkom att klubben drabbats rejält ekonomiskt av Covid-19. Prognosen som är framtagen visar på betydligt lägre intäkter framöver, på grund av förlorade publikintäkter. Nu ansöker Vimmerby Hockey om hyresbefrielse. 

"En stor kostnad är hyra till Vimmerby Kommun. För att säkerställa föreningens överlevnad så var det en enhällig styrelse som står bakom förfrågan om hyresbefrielse för resterande del av vårt verksamhetsår (dvs november - april), vilket är sex månader", står bland annat att läsa i den inkommande skrivelsen. 

Ola Gustafsson (KD) är ordförande i kultur- och fritidsutskottet samt samhällsbyggnadsutskottet. 

– Jag har sett den på postlistan och sett att den har kommit till utvecklingsavdelningen och det är dem som hanterar den först, den har inte varit upp till politiken än, säger han. 

Han kan inte svara på hur han ställer sig till Vimmerby hockeys skrivelse och vad kommunen kan göra. 

– Det måste vi titta på tillsammans, jag kan inte svara på det. Jag har inte läst vad som står i skrivelsen och hur de resonerar. Det kommer att vara en diskussion som vi kommer att behöva ta tillsammans. 

Vi har sökt utvecklingschefen Thomas Svärd men utan framgång.

Artikeln uppdateras då vi söker representanter från föreningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!