Han ska bana väg åt stjärnorna: "Roligare ha dem på sitt lag"

Två små kanadensare – och en storvuxen stockholmskille. En av VIK:s toppkedjor har de beståndsdelarna. Och Oskar Ståhl, från Sollentuna, tror det kan bli en bra kombination.

Oskar Ståhl har tagit steget från den östra Hockeyettan till den södra. Han har också spelat i Nordamerika under två säsonger, 2018-2020.

Oskar Ståhl har tagit steget från den östra Hockeyettan till den södra. Han har också spelat i Nordamerika under två säsonger, 2018-2020.

Foto: Jonathan Åhman

Ishockey2024-09-20 16:00

Det är fredag och Västerviks IK har just avslutat dagens träning. Det sista innan pucken släpps och det är dags att spela om poäng. IK Pantern gästar ACT-Hallen i Hockeyettan södras premiäromgång. En av alla nya spelare publiken ska få stifta bekantskap med i det rödblå laget är Oskar Ståhl. Den reslige yttern, fyller 25 i vinter, har hämtats från Tyresö/Hanviken där han två säsonger i rad gjort tvåsiffrigt antal mål. Nu är tanken att han ska lyfta ytterligare i den södra serien.

– Jag vill bygga vidare på det jag gjort de senaste säsongerna och har höga förväntningar på mig själv när det handlar om att bidra till laget, säger Ståhl.

– Förutom att utvecklas i allmänhet vill jag finslipa det jag är bra på: skottet och att använda min storlek.

Med sina 195 centimeter sticker han ut bredvid sina mer kortvuxna kedjekamrater, kanadensiska duon George Diaco och Kalvyn Watson. Under stora delen av försäsongen har de tre utgjort en formation och de kommer att inleda tävlingssäsongen tillsammans. Faktum är att Ståhl hade koll på duon redan innan.

– Ja, jag mötte dem i slutspelet förra säsongen, så jag vet hur det är att spela mot dem och kan säga att det är klart roligare att ha dem på sitt lag. Känslan är att vi kan passa bra tillsammans.

– Jag sitter bredvid dem i omklädningsrummet också och vi snackar på bra. Det känns som att vi har hittat en bra kemi både på och utanför isen. 

Det är just den biten Ståhl och alla hans nya lagkamrater fått lägga mycket krut på – att få ihop gruppen.

– Det är många nya killar och en omställning att lära känna varandra. Men det har tuffat på under försäsongen.

Är du tillfreds med var du och ni befinner er lagom till premiären?

– Jadå. Det finns alltid mer att önska men på det stora hela känns det bra. Nåt mål för egen del kanske inte hade skadat.

Troligt premiärlag:

Målvakter:

Kokman, Forsberg Zetterström

Backpar:

Styf-Brännstam, Svensson-Hansson, Sjöström-Bartholdsson

Kedjor:

Ståhl-Watson-Diaco

Lindberg-Kokkola-Axelsson

Öhrwall-Johansson-Styf

Höglund-Olhans Lind-Almgren.

Liverapport

Vi finns på plats i ACT-Hallen och rapporterar direkt från VIK:s premiär hemma mot IK Pantern. Pucken släpps klockan 16:00 och vår rapportering drar igång cirka 15:45.

Följ oss gärna på Instagram för att få material bakom kulisserna. Där heter vi VTSporten.

Karta: ACT-hallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!