Gratismatcherna är viktiga för VIK

VIK-kronan är Västerviks IK:s klart största enskilda inkomstkälla.

Det var trångt i Pilivt Arena när VIK arrangerade gratismatch.

Det var trångt i Pilivt Arena när VIK arrangerade gratismatch.

Foto: Ilkka Ranta/Frilansfotograferna

Ishockey2019-11-19 15:45

Fredagens hemmamatch mot Timrå sågs av 1 869 åskådare och det inbringade cirka 400 000 kronor.

– Detta är en riktigt viktig intäkt för oss. Helst vill vi att det kommer så här mycket folk till matcherna utan att vi bjuder på fri entré, säger VIK:s ordförande Per Embretsen.

Hittills den här säsongen har VIK:s hemmamatcher setts av 1 206 åskådare per match. Jämfört med förra säsongen är det ett publiktapp på över 200 åskådare/match eftersom snittet då var 1 449 åskådare/match.

– Det blir svårt för oss att nå upp till förra säsongens siffror eftersom publikmatcherna mot Leksand och Oskarshamn har försvunnit. Där hade vi i princip full hall vid fyra tillfällen. En annan orsak till publiktappet är att det har varit väldigt få bortasupportrar på matcherna. Hittills är det bara Karlskrona som har haft mycket publik med sig.

VIK har genomfört flera olika kampanjer för att locka publik.

– Kompispaket har flera hört av sig om, men det går inte att komma två dagar innan och tror att man ska få tag i bra sittplatsbiljetter eftersom det bara finns 300 lediga stolar inför varje match.

VIK hoppas på en bra uppslutning av publiken på söndag när Vita Hästen kommer och då klubben ska uppmärksamma att Plivit Arena fyller 35 år.

– Matchen spelas på eftermiddagen så det passar barnfamiljen bra. Dessutom ska vi hylla Lennart Karlin och Christina Helms, Willy Helms änka, för deras insatser när ishallen byggdes, konstaterar Per Embretsen.

Säsongens andra VIK-kronan kommer att genomföras den 31 januari när Almtuna kommer på besök.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!