Glädjebesked för VIK – frustrerande väntan för Smålandsrivalen

På fredagen gick VIK ut med nyheten om att elitlicensen är säkrad för klubben. Något besked gällande Tingsryd och hur deras framtid eventuellt kommer påverka VIK, har dock inte kommit.

Blir det VIK eller Tingsryd som spelar i Hockeyallsvenskan nästa säsong? Eller ingen av dem? Det återstår att se.

Blir det VIK eller Tingsryd som spelar i Hockeyallsvenskan nästa säsong? Eller ingen av dem? Det återstår att se.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2024-07-05 13:46

VIK är därmed klara för spel i hockeyettan nästa säsong.

Därmed finns alltså också en formell möjlighet att klubben kan ta den plats som kan ställas till förfogande om Tingsryd degraderas på grund av sitt ekonomiska trångmål.

Deras besked, som skulle ha kommit från Licensnämnden tidigare i veckan, hade inte kommit sent på torsdagen i alla fall, då Smålandsposten pratade med en frustrerad sportchef Patric Larsson.

"Det är faktiskt helt jävla otroligt att ett beslut ska behöva komma så här sent, sa han till tidningen.

Tingsryds styrelsen hade till i onsdags på sig att visa licensnämnden att de löst 2,5 miljoner kronor i kapitalgarantier. Dessutom behövde de skicka in en handlingsplan över hur de ska få ekonomin i balans under kommande säsong.

Smålandsposten skriver vidare att ett svar lär dröja 1-2 veckor, minst. De refererar SVT, som i ett mejlsvar från Svenska hockeyförbundet fått svaret att ett besked kommer "i mitten av juli".

VIK:s sportchef Petra Axelsson är glad dagens besked, gällande VIK.

– Det känns jättebra att få den officiellt godkänd. Trodde inget annat då allt var under kontroll. Jag förväntar mig att Tingsryd också får sin godkänd. Det är två olika licensnämnder så inte konstigt att det tar olika länge, säger hon.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!