Fyra lag riskerar att degraderas – Kan påverka VIK

Samtidigt som VIK och Tingsryd fick sina positiva besked fick fyra lag bakläxa av Hockeyettans disciplinnämnd.

Västerviks IK kan få nya motståndare i sin serie under kommande säsong. Fyra lag fick under fredagen nekad licens.

Västerviks IK kan få nya motståndare i sin serie under kommande säsong. Fyra lag fick under fredagen nekad licens.

Foto: Jonas Svensson

Ishockey2024-07-06 08:16

Under fredagen gick Västerviks IK ut med att licensnämnden hade godkänt deras handlingsplan för kommande säsong. I samma veva fick fyra andra lag i Hockeyettan veta att de inte hade uppfyllt de korrekta kraven. Dessa lag är Bäcken HC, Strömbro IF, KRIF Hockey och Kristianstads IK. 

De två sistnämnda var tänkta att spela i den södra divisionen, tillsammans med bland annat Västerviks IK. Värt att nämna i sammanhanget är att Pantern IK som också är tänkt att spela i den södra serien samt Forshaga IF inte har prövats i Hockeyettans licensnämnd ännu. 

Kristianstad beviljades dispens under det gångna året efter att ha uppvisat en handlingsplan för att klara kapitalkravet till detta år, men nu framgår det att föreningen har ett negativt kapital och den nya handlingsplanen visar att kapitalet inte kommer kunna återställas under kommande period.

Nästan samma sak gäller KRIF. De hade också dispens under fjolåret. De har dock inte kommit in med fullgoda handlingar till denna säsong. Föreningen visar ett negativt kapital och har inte visat någon handlingsplan för att återställa kapitalet.

Kristianstad gick under fredagskvällen ut med att deras styrelse skulle samlas under lördagen innan de gör ett officiellt utlåtande. KRIF Hockey gick under samma kväll ut med att de planerar att överklaga beslutet, något alla fyra lagen har två veckor på sig att göra. 

– Av vad jag har hört från Kristianstad så kommer det troligen inte att gå att lösa en plan som håller. Så jag tror tyvärr att de blir degraderade. KRIF har jag inte koll på, berättar VIK:s sportchef Victor Öhman.

Hur påverkar det er serieindelning, tror du?

– Svårt att sia om det egentligen, vi har ju ingen aning om vilket lag från tvåan som vill ta deras plats. Det enda jag vet är att Hästen vill spela i ettan. Men att gå direkt från trean till ettan känns också svårt.

Kristianstads eventuella degradering kan ju leda till att spelare blir lediga på marknaden, detta är något som Öhman självklart har koll på.

– Vi hade ju tänkt att inleda säsongen med tolv forwards och truppen var nästan spikad. Men vi har lite kapital över för en eventuell värvning till, men då ska det passa både i laget och ekonomiskt, avslutar Öhman.

Hockeyettans serieindelning blev klar den 14 juni och spelschemat släpptes den 25 juni. Nu återstår det att se om både serieindelning och spelschema förändras och om VIK påverkas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!