Forwarden försvann: "Plötsligt hade han lämnat stan"

För drygt en och en halv vecka sedan lämnade forwarden Oliver Kempainen laget. Nu har Victor Östling också bestämt sig för att ta farväl av Vimmerby Hockey. "Det kom väldigt hastigt och han gav egentligen ingen konkret anledning till varför han ville lämna".

Vimmerby Hockey blir av med ytterligare en offensiv spelare.

Vimmerby Hockey blir av med ytterligare en offensiv spelare.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2020-12-07 19:06

Victor Östling kom in till Vimmerby Hockey på try-out i början av september och gjorde ett gott intryck. Efter en hel del väntan bestämde han sig för spel med VH. Tidigare hade Östling bland annat spelat för klubbar i USA, Österrike och Tyskland. Efter 15 matcher väljer han alltså att bryta sitt kontrakt med VH. 24-åringen flyttar hem igen. Östling har på eget initiativ valt att lämna Vimmerby Hockeys trupp

– Helt plötsligt hade han lämnat stan, och vi kan väl säga att vi inte riktigt anser att han respekterat det avtal vi har upprättat. Det har vi också förklarat för Victor och hans agent. Samtidigt kan vi inte ha spelare, som inte vill vara här och nu jagar vi en ersättare, säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson till klubbens hemsida. 

Östling, som på senare tid bildade en bra kedja med Philip Rondahl och Sebastian Vidmar, gjorde sex poäng (1+5) för VH. 

Målsättningen är att hitta en ersättare till Victor Östling inom en snar framtid.  

– Det finns ett antal spår som vi undersöker och förhoppningsvis kan vi lösa det så snabbt som möjligt, säger Morgan Persson.

Delar av VH-truppen gick på is igen under måndagen, efter att flera spelare i truppen drabbats av covid-19. Förhoppningen är att Vimmerby åter kan spela match mot Kallinge.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!