Fortsatt tuffa skador för tätt matchande VIK

En smygstart på säsongen? Inte då. På onsdagen spelar Västerviks IK sin tredje match på sex dagar och redan två dagar senare väntar match nummer fyra.

Mattias Karlin saknar alltjämt fem spelare till matchen mot Almtuna.

Mattias Karlin saknar alltjämt fem spelare till matchen mot Almtuna.

Foto: Ilkka Ranta

Ishockey2019-09-24 13:33

Den goda starten med fem poäng på två matcher gör att man har lite arbetsro såhär i inledningen. Det som spökar är skadorna. Fem spelare missade senaste matchen (3–2-vinst mot Västerås) och som det ser ut får Mattias Karlin klara sig utan samtliga även mot Almtuna. På frågan om någon gör comeback på onsdagen svarar han:

– Tveksamt. Mycket tveksamt. Fredag, kanske. Det är två som har samma skada och vi vet att sabbar man det blir det långvarigt. Då får man ta de här 5-6 matcherna utan dem men det är klart att vi skriker efter lite hjälp, så är det ju.

Förra veckan lånades Marcus Ersson in från Brynäs över tre matcher, där onsdagens bortadrabbning mot Almtuna är den sista enligt det initiala avtalet.

Kan det bli aktuellt med ett lån till?

–  Vi har bara ett lån kvar och kan inte dra iväg det redan. Man vet hur det är, det kan hända mer på vägen. Ska vi gå tomma då? Vi har tyvärr använt ett för mycket redan men vi var tvungna.

Man kan värva.

– Ja, men många letar efter avtal för hela säsongen,  det är inte det vi letar i grund och botten. Visst, Malmström har ett tag kvar men Plant och Folin hoppas vi på inom en snar framtid. Ska vi lyfta in en till måste vi göra oss av med gubbar också, det är ekonomi i det hela.

– Taskig timing men det är ofta så det är. Man får sällan skador när man vill ha det, så att säga.

Under onsdagens frivilliga träning fanns ingen av de fem skadade spelarna (Victor Öhman, Rob Bordson, Henrik Malmström, Adam Plant och Niklas Folin) med på isen.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!