Före detta VIK-spelaren vann Stanley Cup

Han representerade Västerviks IK under klubbens första säsong i Hockeyallsvenskan. Natten till tisdag svensk tid blev 27-åringen Stanley Cup-mästare med Florida Panthers.

Florida Panthers forward Kevin Stenlund lyfter Stanley Cup-bucklan efter att ha besegrat Edmonton Oilers i den sjunde och avgörande finalen.

Florida Panthers forward Kevin Stenlund lyfter Stanley Cup-bucklan efter att ha besegrat Edmonton Oilers i den sjunde och avgörande finalen.

Foto: Sam Navarro

Ishockey2024-06-25 11:25

Den 193 centimeter långe centern från Stockholm lånades ut till VIK från HV71 i ett par matcher säsongen 2016/2017. 

– Det är en reslig och smart herre som är en tvåvägsspelande center. Jag tror att vi kommer att ha mycket nytta av honom. Skönt att vi fick honom spelklar direkt, att han kan vara med hemma mot Mora redan i morgon. Det är kul att klubbarna ställer upp, det är ju en win-win-situation där båda lagen gynnas av utbytet, sa VIK:s dåvarande sportchef Tomas Lind till VT i september 2016.

VIK-tränaren Mattias Karlin satte in Stenlund mellan Olle Liss och Nicolai Meyer och det blev succé direkt. VIK-kedjan skapade farligheter nästan varje gång den kom in i Moras zon och fick ihop åtta poäng totalt. Liss 2+0, Meyer 0+3 och Stenlund 1+2.

– Det var jätteskönt att få göra poäng direkt, men att jag skulle göra tre poäng hade jag inte räknat med, sa Kevin Stenlund till VT sedan VIK besegrat Mora med 7–5.

undefined
Kevin Stenlund gjorde fyra poäng på sina två matcher med VIK säsongen 16/17.

På två matcher blev det fyra poäng (ett mål och tre assist) innan HV71 ville ha tillbaka sin talangfulle center.

Nu har Kevin Stenlund hunnit spela över 200 matcher i NHL och precis vunnit Stanley Cup med Florida Panthers.

– Helt otroligt. Jag vet inte vad jag ska säga. Det är något man har velat uppleva hela sitt liv och nu står man här. Det är så sjukt, sa Stenlund till SVT under firandet på isen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!