Efter tumultet – två anmälningar upprättade

Efter slutsignalen mellan VIK och Modo uppstod tumult vid ena läktaren. Nu är två anmälningar om misshandel upprättade.

Ishockey 28 oktober 2019 13:21

Enligt polisanmälan, som upprättades på plats i Plivit Arena, ska ett mindre antal supportrar ha börjat bråka på sittplatsläktaren framför hemmalagets omklädningsrum. Två yngre kvinnor har anmält en man i 25-årsåldern för misshandel.

– Tjejerna satt på läktaren när någon bakom dem ska ha kastat ett reklamblad i huvudet på en kvinna bredvid. Då ifrågasatte en av tjejerna mannen och ska då ha fått ett slag i ansiktet. Han ska också ha puttat omkull den andra tjejen, säger Gunnar Ege vid polisen i Västervik.

Enligt polisen fick en av kvinnorna föras till sjukhus med ambulans. Mannen har också gjort en motanmälan om misshandel mot en av tjejerna.

– Han säger att det blev bråk för att han kastade i väg ett reklamblad. Han säger då att en kvinna blev förbannad och tog stryptag på honom, och då ska han ha knuffat omkull henne så att hon ramlade ner, säger Gunnar Ege.

– Så han har ju medgett att han har knuffat en av tjejerna och att hon då ramlade.

I samband med bråket gick en av stolarna på läktaren sönder.

Roland Kiskeri är ordningsvakt och säkerhetsansvarig på Västerviks IK:s hemmamatcher. Vid den här typen av lågriskmatcher jobbar vanligtvis fyra ordningsvakter inne i arenan. 

– Det här är första gången sedan den beryktade Troja-matchen som vi har någon typ av läktartjafs. Vi är väldigt förskonade från det här vanligtvis. Så det är väldigt beklagligt att det gick så långt i det här fallet, speciellt när vi annars har det så lugnt i arenan.

Vad möttes ni av på platsen?

– Det var lite tumult på E-läktaren när de första ordningsvakterna kom på plats. När jag kom dit låg en tjej tvärs över läktaren som sa att hon hade blivit nedknuffad högst uppifrån. Nu är det upp till polisen att utreda det här, men helt klart är att en part har hållit på Modo och den andra parten på Västervik. 

Enligt Roland ska det ha varit en dispyt mellan parterna under i princip hela matchen.

Men ingen ordningsvakt tillkallades innan den misstänka misshandeln?

– Varken ordningsvakter eller publikvärdar kallades till platsen, vilket jag tycker är väldigt tråkigt. Hade någon tillkallats så hade vi kunnat lösa det här på ett väldigt fredligt sätt i ett tidigt skede. Det är heta känslor när det gäller idrott och vi är väldigt duktiga på att lösa en sån här konflikt bara vi får reda på det. Nu försökte de lösa det själva i stället och det slutade väldigt illa.

Behöver man se över säkerheten på hemmamatcherna efter den här händelsen?

– Vi jobbar ständigt för att förbättra säkerheten på arenan, och den här händelsen tar vi självklart med oss. Vi får sätta oss ner och se igenom vårt rutinarbete och se om vi kan förbättra det på något sätt. Så självklart kommer vi att agera efter den här händelsen och göra allt vi kan för att det aldrig ska hända igen.

 

 

 

 

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa