Domen mot Darren Nowick har fallit

På söndagsförmiddagen kom disciplinnämnden med sin dom mot VIK:s Darren Nowick.

Darren Nowick.

Darren Nowick.

Foto: Filip Gustafsson

Ishockey2019-10-27 11:19

Det har varit en följetong under helgen, Darren Nowicks först matchstraff och sedan anmälan för "physical abuse of officials". På söndagsförmiddagen fick den sitt slut. Disciplinnämnden meddelade då att Nowick stängs av i en match för förseelsen mot ena linjedomaren i matchen mot Södertälje i fredags.

"Jag drog, knuffade eller slog inte domaren. Jag försökte bara skydda mig själv från den andra spelaren. Jag ber om ursäkt för att domaren ramlade men det enda jag försökte göra var att skydda mig själv", säger Nowick i ett yttrande.

I disciplinnämndens dom går det att läsa följande:

"Det finns ingen anledning att tro att Nowick haft som avsikt att dra ner linjedomaren. Han måste däremot ha varit fullt medveten om att linjedomaren gått in i det bråk som uppstod och befann sig mella spelarna. Han bör ha förstått att det fanns en risk för att linjedomaren skulle falla på det sätt som sen skedde. Darren Nowick har varit likgiltig för hatt han, genom sitt ageranade, utsatte linjedomaren för en sådan risk. Förseelsen är dock av relativt lindrig art och påföljden kan stanna vid en avst'ngning som motsvarar en match".

Därmed är Nowick inte tillgänglig till söndagseftermiddagens match mot Modo i Plivit Arena.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!