Ännu fler smittade i Västerviks IK

Corona-utbrottet i Västerviks IK växer. Klubben har fått tillbaka flera positiva provsvar. De smittade spelarna är dock vid gott mod: – Det är ingen katastrof för någon, säger huvudtränaren Mattias Karlin.

Onsdagskvällens match borta mot Södertälje ställdes in för VIK, som har drabbats av ett Covid-19-utbrott.

Onsdagskvällens match borta mot Södertälje ställdes in för VIK, som har drabbats av ett Covid-19-utbrott.

Foto: JOHAN BERNSTRÖM

Ishockey2020-11-25 15:37

Att man fått tillbaka ytterligare positiva provsvar berättade Karlin för Sporten på onsdagseftermiddagen.

– Vi har fått tillbaka en del där provsvar där några visade sig vara positiva, säger han, utan att vilja specificera hur många.

Hur mår de sjuka spelarna?

– De mår helt okej. Det är ingen som är jättedålig men de har lite olika symtom. Det är inte katastrof för någon. De ser till att hålla sig hemma. De får ju gå promenader och sådär men inte mer än så.

Förutom den redan framskjutna Södertälje-matchen ligger ytterligare två VIK-matcher i farozonen, för kommande helg har man två matcher inplanerade; borta mot Almtuna på fredag och hemma mot Tingsryd på söndag. Hur det blir med de matcherna är ännu inte bestämt.

– Nu tar vår lagläkare vid och diskuterar vidare med motståndarnas läkare. Varken jag eller Emil (Georgsson, sportchef) har något med det att göra, det bestämmer inte vi. Det enda vi vet just nu är att kvällens (onsdagens) match är inställd och att vi inte har någon verksamhet igång.

När Sporten pratade med Karlin under onsdagseftermiddagen hade man inte bestämt om man skulle träna med de friska spelarna på torsdagen.

– Vi ska ha en sittning ikväll och bestämma hur vi gör, säger Karlin.

VIK och Södertälje var två av de sista lagen som tvingades till matchflyttar på grund av covid-19.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!