SM-äventyret slutade med två förluster

Under lördagen spelade WIBK regionslutspel i Mullsjö i USM för pojkar 16 och åkte hem till Västervik med nya erfarenheter.

WIBK:s Viktor Schmidt och Wille Hansson har fått med sig nyttiga erfarenheter hem ifrån regionslutspelet.

Innebandy2020-02-02 15:29

I första matchen mötte man CL98 och det var ett taggat Westerviks IBK som kom ut på SSL-planen i Nyhemshallen.

Genom en inövad frislagsvariant tog man ledningen, men motståndarna kvitterade två gånger om till 2–2 innan första perioden var över.
– I andra går vi ner oss lite och CL98 får göra något enkelt mål, tyckte Magnus Larsson, en av ledarna.

Med underläge 3–5 inför sista reducerade WIBK till 4–5 med fem minuter kvar och satte rejäl press på CL98. Men det blev inga fler mål och WIBK inledde regionslutspelet med en uddamålsförlust.

Nästa match var mot IBK Genarp. I första perioden hade WIBK mycket boll, men hade svårt att komma till bra lägen. I andra satte istället Genarp press på WIBK och spräckte nollan i powerplay. WIBK fick chansen att komma tillbaka in i matchen med ett powerplay i fyra minuter, men PP-femman lyckades inte den här gången samtidigt som Genarp spelade bra boxplay.

När 0–2 inför sista perioden förvandlades till 0–3 i tredje tappade WIBK fokus och tog ett par onödiga utvisningar. Man kämpade ända till slutsignalen men föll med 1–4 och SM-äventyret var över för den här gången.

– Vi visade ändå att WIBK var tuffa motståndare och flera i laget har fått bra erfarenheter inför kommande SM-tävlingar. Tre spelare i vår trupp denna säsong har faktiskt möjligheten att spela två gånger till, säger Magnus Larsson som hyllade den ditresta publiken.

– Vi fick hårt motstånd av Genarp men jag tycker helt klart att WIBK vann publikkampen.

Karta: Nyhemshallen