Här är vinnarna i SFO: "Kul, härligt, gött!"

Trots regn och rusk så avslutades SFO under lördagseftermiddagen. "Arrangörerna har gjort ett jättebra jobb" säger en av spelarna.

Västervik Resort vann damklassen i SFO 2024.

Västervik Resort vann damklassen i SFO 2024.

Foto: Alexander Åhman

Innebandy2024-07-07 11:41

Under fredagen och lördagen avgjordes herr-, dam- och företagsklassen i Swedish Floorball Open. Turneringen gick av stapeln på hamnplan, men delar av turneringen fick flyttas till sporthallen på Bökensved på grund av regnet. I herrklassen var det 36 lag anmälda, i damklassen 21 lag och i företagsklassen deltog åtta lag.

Herr- och damklasserna spelade majoriteten av sina gruppspelsmatcher under fredagen. Lagen var uppdelade i grupper, där de lag som kom etta och tvåa var garanterade en slutspelsplats. Även några av de bästa treorna i gruppspelet kvalificerade sig för slutspel. Allting flöt på bra tills regnet kom. Då tog arrangören beslutet att flytta resterande av dagens spel inomhus.

– Arrangörerna har gjort ett jättebra jobb även i år. Man kan inte rå på regnet, och vi fick ändå spela nästan hela turneringen utomhus, så man kan inte gnälla på det. Upplägget med att alla lag har minst en gruppspelsmatch att spela på lördagen gör att man måste vara på tårna även då, så det ser jag som positivt, berättar Västerviksfödde SSL-spelaren Samuel Folkesson Algman.

När lördagen kom startade turneringen som väntat utomhus. Publiken strömmade upp på läktaren, spända på att se slutspelet. 16 lag gick till slutspel i herr- och damklasserna.

– Det är slutspelet som är roligt, vinna eller försvinna är det som gäller, det är så det ska vara, sa SSL-spelaren Emil Nilsen då.

Om vi hoppar fram till semifinalerna i respektive klass hittar vi Mockfjärds, Västervik Resort, Milf IBF och Spartak Skälby/Viksjö i herrklassen. I damklassen var det Team Gaam/Unihoc, Team Calmunger och Carlsson, Västervik Resort och Team Intersport. I företagsklassen gick alla lag till slutspel, men steget till semifinal tog Svensk Hemleverans, Bostadsbolaget, Västerviks hud- och laserklinik och Väderstad Components AB.

– Jag hoppas jag kan komma härifrån med en seger i alla fall, sa Folkesson Algman då. Detta då han representerade Västerviks hud- och laserklinik i företagsklassen efter att ha åkt ut herrklassen tidigare.

Efter semifinalerna vankades det såklart finaler. Då kom regnet igen. Arrangörerna valde att återigen flytta de sista matcherna till sporthallen. En halvtimme senare var spelet igång. En positiv sak med detta var att det endast fanns en uppbyggd plan där, så finalerna spelades efter varandra istället för samtidigt. Publiken som kom dit kunde se alla tre finalerna på raken.

Först ut var herrfinalen, som stod mellan Spartak och Västervik Resort. Spartak tog en tidig och stabil ledning med 3–0. Resorten var nästan ikapp, men då kom spiken i kistan. Matchen slutade 5–3 och Spartak kunde ta sin andra raka titel.

– Kul, härligt, gött! Vi kommer hit för att vinna och vi klarade det igen. Jätterolig turnering, bra arrangerat. Nu ska vi fira, sa en av spelarna i det vinnande laget.

undefined
Spartak gick vinnande ur finalen i herrklassen.

Därefter spelades företagsfinalen. I den deltog Västerviks hud- och laserklinik och Svensk Hemleverans. Det blev en tight kamp som avgjordes i matchens sista minut. Slutresultatet blev 4–2 till Västerviks hud- och laserklinik.

undefined
Västerviks hud- och laserklinik vann företagsklassen.

Damfinalen stod mellan Västervik Resort och Team Gaam/Unihoc. Det blev en rafflande kamp mellan två duktiga lag. Gaam/Unihoc tog en tidig ledning som länge såg ut att hålla matchen ut. Då kvitterade Västervik Resort och alla trodde att det vankades straffar. Men inte Anna Wijk. Hon avgjorde matchen med bara en minut kvar. Matchen slutade 2–1 till Västervik Resort.

I en tidigare version av texten stod det att det var Milf IBF som mötte Spartak i finalen, detta var fel och artikeln är uppdaterad.

undefined
Västervik Resort vann damklassen i SFO 2024.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!