Fin insats gav premiärseger för WIBK

Efter ett års frånvaro är WIBK åter med damlag. På lördagen inledde man seriespelet med stil.

WIBK:s damer vann premiären med 7-3 mot Craftstaden B.

WIBK:s damer vann premiären med 7-3 mot Craftstaden B.

Foto: Jonathan Åhman

Innebandy2019-10-05 15:35

På andra sidan stod Craftstaden B, förra året tvåa i serien. Det till stora delar unga och oerfarna WIBK-laget var dock hetare och vann matchen med 7–3. Tränaren Peter Johansson var belåten efter matchen.

– Jättebra, tycker jag. Vi hade sju eller åtta spelare som gjorde sin första seniormatch, bara det är starkt jobbat.

Efter en mållös första tiominutare lade WIBK, anförda av rutinerade Emma Stenborg, i en högre växel. Med tre mål på mindre än tre minuter kopplade man ett rejält grepp om matchen. Målskyttar i den första perioden, som slutade med hela 5– 1 för WIBK, var Stenborg, Hedda Ivarsson, Josefin Svensson, Maja Andersson och Ellinor Johansson.

– Första och sista perioden var bra. I andra satte dom lite hårdare press på oss och vi kom inte riktigt ner så djupt som vi ville, säger Johansson.

Den andra perioden, som Johansson alltså inte var så glad över, förlorade WIBK med 1–0 men då man hade 5–1 efter den första var det ändå med en tremålsledning man klev in i sista tjugo.

– I tredje hittade vi tillbaka till det vi ville med djupare spel och lite snurr i hörnen som också ledde fram till en del fina mål, berömmer Johansson.

Någon spänning blev det aldrig mot slutet utan WIBK kunde hålla undan relativt bekvämt och inkassera säsongens första poäng. Målskyttar i den tredje perioden för WIBK var Emilia Ilhammar och Josefin Svensson.

– Det är svårt att bedöma i den här serien då det är många b-lag. Craftstaden blev tvåa i den här serien förra säsongen men det kan ju ha varit ett helt annat lag. Men fortsätter vi såhär så kan vi förhoppningsvis tillhöra övre halvan, säger Peter Johansson, som använde 14 utespelare under premiärmatchen.

–  Vi skulle ha varit 15 men en blev sjuk. Vi är tjugo-nånting i truppe så det finns ett bra underlag.

Nästa match för WIBK-damerna är söndagen den trettonde oktober. Då spelas säsongens första bortamatch för laget, som åker till Karlskrona för match mot FBC Karlskrona B.

–  Roligt att vara igång med seriespelet, säger Peter Johansson med ett leende avslutningsvis.

Poäng för mål och målpass, WIBK: Emma Stenborg 1+2, Josefin Svensson 2+0, Annie Magnusson 0+2, Hedda Ivarsson 1+0, Ellinor Johansson 1+0, Maja Andersson 1+0, Emilia Ilhammar 1+0, Moa Fredriksson 0+1. Målet vaktades av Siri Jonsson och hon tilldelades priset för matchens bäste WIBK-spelare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!