Återvändaren får en viktig roll i WIBK

Med sin erfarenhet kommer Andreas Rundberg bli viktig kugge i ett ungt Westerviks IBK.

Andreas Rundberg är tillbaka i moderklubben efter 14 år i Halmstad.

Andreas Rundberg är tillbaka i moderklubben efter 14 år i Halmstad.

Foto: Rikard Nilsson

Innebandy2019-10-04 09:00

Andreas Rundberg lämnade Västervik och WIBK inför säsongen 2005/06 för. 14 år senare är han tillbaka på hemstaden och moderklubben.

– Både och jag min sambo är från Västervik och vi bestämde oss för att flytta hem. Jag tycker att jag fortfarande har något att bidra med, så vill jag gärna hålla igång lite till, förklarar Andreas Rundberg varför han återvänder till WIBK.

Under hela sin tid i Halmstad har han spelat i division 1 eller division 2.

Vad kommer du kunna bidra med?

– Förhoppningsvis med en hel del rutin. Jag hoppas också jag kan bidra till att grabbarna blir bättre. Sedan gillar jag att göra poäng så förhoppningsvis kan jag svara för några, svarar 38-årige Andreas.

Beskriv dig själv som innebandyspelare!

– Jag är ganska tung och det går inte alltid så fort, men jag hoppas att jag har ett hyfsat spelsinne samt täcker en hel skott.

Backens intryck av sina nya lagkamrater så här långt? Inte alls illa.

– De är bättre än vad jag trodde. Det känns som vi har något på gång. Det känns positivt.

Vad är den största omställningen mellan division 1 och division 3?

– Den är ganska stor. Både för mig själv och i spelet. Vi spelar lite annorlunda och folk springer lite annorlunda vad man är van vid. Jag gör saker lite för svårt för att man vill lite för mycket. De flesta lyssnar och vi närmar oss dit jag vill att vi ska komma. Vi ska nog hitta varandra till slut, menar Andreas, som också har utsetts till lagkapten.

Ny tränare inför den säsongen är den tidigare målvakten Christoffer Malmberg.

– Andreas kommer att få en viktig roll både på och utanför planen. Han kommer vara en ledare som spelarna lyssnar på, menar Christoffer Malmberg.

Förra säsongen slutade WIBK på sjunde plats i division 3. Inför årets säsong vill tränaren att laget ska klättra i tabellen.

– Målsättningen är att vi ska komma topp fem, säger han.

På spelarsidan finns förutom Andreas Rundberg  ytterligare ett par nyförvärv. Mattias Svensson har flyttat hem från Växjö. William Setterdahl återvänder från Craftstaden. Målvakten Jesper Ahnfeldt ansluter från Antvarden. Ossian Thorsson och Albin Kristiansson flyttas upp från juniorverksamheten.

Några spelare har lämnat. John Pettersson och Albin Alfonsson till Vimmerby,  Alexander Wremerth och Niklas Strömsten har slutat.

– Vi har större träningstrupp den här säsongen jämfört med förra. Vi brukar vara runt 15–20 utespelare på träningarna, poängterar Christoffer Malmberg.

WIBK inleder seriespelet med hemmamatch på lördag mot Huskvarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!