Hon sänkte sitt gamla lag – till slut

Till slut kom utdelningen, men den satte långt inne för Tjust IF när det blev derbyseger mot Västervik Damfotboll med 3–1 på Bökensved.

11 augusti 2019 19:48

Båda lagen har fått in fina förstärkningar i sina respektive trupper under sommaruppehållet. Alicia Strand hade återvänt till Tjust från Vimmerby och Vilma Winqvist hade återvänt till Västervik, även hon från Vimmerby.

– Det var väldigt nervöst, men det var det nog för alla, säger Alicia Strand.

– Det var mest kul att vara tillbaka. Klart att man var nervös, men jag såg det som att gå ut och spela för att ha kul. Det hade jag, säger Vilma Winqvist.

Att det var mållöst i pausen är nästan en gåta med tanke på alla målchanser som gästerna hade radat upp. Wilma Edström, tidigare i just Västervik Damfotboll, och Jennifer Ilhammar hade ett flertal bra lägen att spräcka nollan, men skärpan i avsluten var inte den bästa. Ett skott tog i stolpen och vid ett tillfälle hann hemmalagets målvakt Ellinor Johansson upp bollen på mållinjen.

– Det ville sig inte. Det var nog mycket nerver som gjorde att det inte blev mål. Det blev aldrig frustrerat eftersom vi tog igen det i andra halvlek, säger Alicia Strand.

Spelmässigt var Tjust klart bättre i första halvlek tack vare ett framgångsrikt passningsspel medan Västervik satsade mera på snabba omställningar.

Till slut kom utdelningen för Tjust.

Det blev Jennifer Ilhammar som spräckte nollan när snyggt framspelad av Gabriella Krüger kunde rulla in 1–0 i 52:a minuten.

Trots alla missade lägen i första halvlek så gav sig inte Wilma Edström. Hon tog vara på en lång utspark från Nora Massi när hon behärskat rullade in 2–0 i 62:a minuten.

Med ett skott som ändrade riktning på en motståndare såg Vilma Winqvist till att skapa lite nerv i matchen när hon reducerade till 1–2 i 76:e minuten, men glädjen blev kortvarig eftersom Wilma Edström gjorde 3–1 sedan hon blivit snyggt framspelad av Alicia Strand bara två minuter senare.

– Vi skapade lägen, men fick inte till det. Givetvis tändes ett hopp efter reduceringen, menar Vilma.

Vad säger ni om matchen?

– Det var en kämparinsats från vår sida. Det var inget finlir från vår sida, men vi vann och det var det viktigaste Det kunde ha blivit många mål till, så vi får vara nöjda, svarar Alicia.

– Vi är nöjda med vår prestation och resultatet också egentligen. Vi har flera bra lägen, men de har också många bra lägen. Vår målvakt räddar oss vid flera tillfällen. Att vi skapar chanser ser jag som väldigt positivt eftersom Tjust är ett av seriens bästa lag, svarar Vilma.

Västervik har plockat in rutinerade Pia Winness Jonsson i truppen och hon ska vara med resten av säsongen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard Nilsson