I samband med påsken var Ida på ett träningsläger på Mallorca och det var då hon drabbades av en allergisk reaktion, som gjorde att hon inte kunde träna under två veckor.

– Jag fick högre puls och hjärtat slog mer än vanligt, berättar Ida Carlsson, som snart har avverkat tredje året av fyra på kanotgymnasiet i Nyköping.

– Nu går vi och väntar på svaren från proverna som jag har tagit för att få ett besked om varför pulsen har gått upp. Även min vilopuls var högre än vanligt. När jag har fått svaren ska jag förhoppningsvis kunna börja träna för fullt igen.

De två första veckorna tränande Ida alltså inte överhuvudtaget. Sedan dess har det blivit två-tre träningspass i veckan jämfört med normala tolv pass i veckan. En stor omställning för Västervikstjejen.

Juniortiden är över för Ida. Numera tävlar hon mot seniorerna. Det har därmed varit en tuff start på seniorkarriären.

Ida har hunnit med två tävlingar under maj. Först Vårregattan i Jönköping och sedan Tolvenregattan i Hofors.

Hittills har det blivit fyra B-finaler på distanserna 200 meter respektive 500 meter där hon slutat fyra och sexa.

– Med tanke på förutsättningarna har det var varit helt okej resultat från min sida.

Detta är alltså Idas första seniorsäsong där hon riktar in sig på SM, Höstregattan samt eventuellt NM med U 21-landslaget.

– Eftersom jag är ganska allround så fokuserar jag inte på någon speciell distans. Jag är explosiv och det är bra på 200 meter, men samtidig är jag uthållig och det passar bra på 5 000 meter. Jag är lite gott och blandat, konstaterar Ida Carlsson.