Här är beskedet efter Berntzons krasch

Oliver Berntzon kraschade hårt i heat tre. Nu har "domen" kommit hur allvarlig skadan på "Vispen" är: Ett djupt jack i tummen som måste sys och en högersida av kroppen som värker mycket.

16 juli 2019 21:43

Det var i det tredje heatet i derbyt mellan Dackarna och Västervik som olyckan var framme för Oliver Berntzon i Målillalaget.

Inför den andra svängen under det första varvet blev "Vispen" klämd mellan lagkamraten Jacob Thorsell och bortalagets Peter Ljung. Plötsligt fick Berntzon res på cykeln och gjorde en halv volt innan han kraschade läskigt hårt mot backen.

Ambulans var snabbt på plats för att vårda Oliver som låg på banan under ett par minuter. Till slut reste sig Dackeföraren och åkte med i ambulansen ut från banan till depån. Berntzon körde inte några fler heat under kvällen för Dackarna. Efter matchen kom beskedet hur allvarlig skadan var.

– Jag har ett jättedjupt jack i tummen som måste sys. Nåt annat kan inte ambulanspersonalen säga, men vi ska åka in och kolla nu för säkerhets skull. Det gör som sagt rätt ont i tummen, säger Berntzon till VT/KP-sporten efter derbyt.

Du har inga andra känningar?

– Jag har slått i hela högersidan. Skulderblad, axel, hand och låret. Men jag tror det bara är mjukdelsskador, menar Berntzon.

Hur skulle du beskriva vad som hände?

– Peter (Ljung) spann upp lite på rakan och jag fick lite res ut ur sväng. Då blev det lite som att vi möttes och då han var en ganska bra bit före mig blev det att jag träffade bara halva hans cykel. Men jag är glad att jag inte fick med mig nån av Ljung och Jacob (Thorsell) i fallet.

Kraschen såg som sagt läskig ut och Berntzon är väl medveten om att skadan han fått är relativt lindrig.

– Det kunde gått mycket värre än vad det gick.

Som tur är för Oliver och Dackarna väntar nu 14 dagars uppehåll innan nästa match borta mot Lejonen i Gislaved, så det finns tid att läka.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa