Västerviks lag näst bäst i Småland

Västerviks Golfklubbs H80-lag gjorde succé ifjol när de vann Smålandsserien. I år blev det en andraplats.

Stig Knutsson, Per-Inge Kroon, Bo Nilsson och Lars Erlandsson har tillhört de främsta golfarna i Småland i flera års tid. Lagmedlemmen Lars Andersson fattas på bilden.

Stig Knutsson, Per-Inge Kroon, Bo Nilsson och Lars Erlandsson har tillhört de främsta golfarna i Småland i flera års tid. Lagmedlemmen Lars Andersson fattas på bilden.

Foto: Malin Belfrage

Golf2019-10-09 15:58

Sporten åkte förbi Ekhagens golfbana och mötte upp ett glatt gäng som stod vid parkeringen och samtalade.

– Vi har hörapparater allihopa, det är därför vi står så nära varandra, sa de och skrattade hjärtligt.

Bo Nilsson, 89, Lars Erlandsson, 86, Stig Knutsson, 85 senare i år, Lars Andersson, 81 och Per-Inge Kroon, 81 ingår alla det lag som förra hösten vann Smålandsserien division 1 för herrar 80 med hela 13 slags marginal. Det var tredje segern i rad.

I år fick de dock nöja sig med en andraplats.

– Vi hade samma lag förra året när vi vann, men Erlandsson som var bäst då var skadad den här säsongen. Det var synd eftersom vi fick lite problem det här året. Som 80-åring är man inte pigg varje dag och då vi är fyra i laget som spelar varje gång är det viktigt att alla är okej när vi spelar tävling, berättar Per-Inge Kroon som fick se sig och övriga lagmedlemmar besegrade av Tranås den här gången.

– Men vi vann i alla fall den sista omgången som var på hemmaplan i Västervik, så vi fick avsluta bra. Det tar vi med oss.

Förutom när det är serietävling träffas gänget ute på Västerviks Golfklubb och spelar med varandra ganska ofta.

– På våren och hösten spelar vi med gubbarna varje tisdag, och för det mesta blir det ett par gånger till i veckan. Nästa tisdag är det avslutning, sen är säsongen slut. Då blir det förhoppningsvis träning i padelhallen under vintern där vi brukar träffas åtminstone en gång i veckan, säger Kroon.

– Så länge det är sommargreener på Ekhagen går vi ut på banan lite då och då också, tillägger Lars Erlandsson.

Till nästa säsong siktar de på revansch i Smålandsserien.

– Ja, vi hoppas att vi får fortsätta att ha hälsan med oss. Då kommer det dessutom till ett par nyblivna 80-åringar så då får vi förstärkning till laget. Det kan nog bli bra. Då ska vi sätta de andra lagen på plats, säger Per-Inge Kroon med ett skratt.

– Ja, det blir många ungdomar som kommer upp nästa år så vi får lägga oss i hårdträning, menar Bo Nilsson som då fyller 90.

– Det finns ingen H90-klass i Smålandsserien utan det är H80 som gäller för 80-åringar och äldre, berättar Nilsson som började spela golf 1962 och bland annat har två SM-guld i H75 på meritlistan.

Till nästa år vill han gärna lägga till ännu ett pris av den ädlaste valören. Men då gärna i Smålandsserien tillsammans med järngänget.

Karta: Västerviks Golfklubb
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!