Slog 20 år gammalt banrekord på golfklubben

Förra veckan slogs det inrapporterade banrekordet över 18 hål på Loftahammars Golfklubb.

Ludvig Eriksson slog banrekordet på Loftahammars Golfklubb förra veckan.

Ludvig Eriksson slog banrekordet på Loftahammars Golfklubb förra veckan.

Foto: Albert Svensson

Golf2024-09-30 15:36

Det var på tisdagen som Ludvig Eriksson slog det tidigare rekordet från 2004 på 67 slag när han gick in på en 66-runda efter en eagle, sex birdies, nio par och två bogeys.

– Jag har gjort en riktigt bra niohålsrunda där en gång, men jag vet inte om jag har varit nära att slå banrekordet över 18 hål tidigare, berättar 20-åringen från Nässjö som tillbringat många somrar i Loftahammar i både stugan och på golfbanan.

Efter att ha gått på gymnasiet med golfinriktning i Helsingborg fortsatte satsningen i USA, på college i South Carolina.

Under åren har det blivit många rundor i Loftahammar för Ludvig som har +3,3 i handicap, men i tisdags blev det den bästa hittills.

– Albert Svensson, som jag spelade med, bor precis vid banan och är en riktig golfnörd. Han hade stenkoll på banrekordet och har sagt till mig varje gång att det är dags att slå det där rekordet. Nu spelade jag bra och stabilt hela vägen och tog bra beslut, och då blev det så. Albert blev nog gladast, säger "Ludde" med ett skratt.

Hur firade ni?

– Det blev inte så mycket firande eftersom jag behövde åka hem till Nässjö efteråt. Men det är kul och jag hoppas att det står sig ett tag, säger Ludde som faktiskt har ett inofficiellt banrekord sen tidigare.

– Jag slog banrekordet i Karlskrona förra året, men då vi spelade med lägesförbättring blev det inte godkänt. Det var synd, men desto roligare att det blev giltigt det den här gången.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!