"Gåtan" om WIBK-comebacken

I hemmamatchen den 11:e december får Westerviks IBK ett spektakulärt tillskott i truppen. Målvakten Andreas "Gåtan" Enström kommer och spelar med sin moderklubb.

4 december 2014 16:09

Andreas "Gåtan" Enström har varit en av de mest profilstarka spelarna i innebandysverige under sin långa karriär i Superligan. Efter förra säsongen bestämde han sig för att lägga masken på hyllan, då hans problem med diskbråck var alltför stort.

Nu gör han sig redo för en comeback – och det i moderklubben WIBK.

Det rör sig om en match, i nästa vecka hemma mot Färjestaden i division 2. Tanken är att Enström ska runda av karriären i klubben där allt började.

– Jag känner bara en stor kärlek till att kunna ge tillbaka något till moderföreningen. Jag har stämt av med Westervik i fyra år nu, kul att det äntligen gick att lösa. Det spelar ingen roll om det är Zlatan eller "Gåtan", det ska bli fantastiskt roligt, säger Andreas Enström.

Hur har det varit att vara ifrån innebandyn på elitnivå?

– Det har varit mest gött. Jag har ändå spelat den här amatörmässiga sporten, som det faktiskt är, i många år på elitnivå och alltid varit tvungen att jobba vid sidan om. Men jag ångrar ingenting. Det har varit en oerhört rolig resa. Adrenalinkickarna jag har fått när jag spelat inför fullsatta läktare är svår att beskriva.

Hur är formen?

– Den har aldrig varit sämre (skratt). Men jag är så taggad. Det ska bli mer roligt än nervöst, och visst ska gammelgubben kunna göra ett par räddningar.

Andreas Enström har fortfarande ont i ryggen av diskbråcket, men menar att det inte ska kunna bli några problem alls att genomföra en hel match.

Att det blir just Färjestaden som WIBK tar sig an är extra speciellt. Det var mot just Färjestaden som Enström gjorde sin A-lagsdebut i WIBK-tröjan för 14 år sedan.

– Det gör mig väldigt nostalgisk. Vi låg under med 1–5 när jag fick hoppa in. Matchen slutade 6–6. Då var Alnefjord förstemålvakt, säger "Gåtan".

Drabbningen mot Färjestaden blir en oerhört viktig match för WIBK som vill hänga med topplagen innan glappet blir för stort.

– Jag hoppas att vi kan bjuda publiken på en bra match och tre poäng. Det är skoj att det är kvar flera spelare i laget som jag känner som Kåhlman och Hirschman, säger Enström som den pågående säsongen är med i Djurgårdens organisation där han agerar mentor åt deras burväktare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis