Gamleby vann i premiäromgången

Under den gångna helgen gick den första omgången av ponnyallsvenskan division 1 och Gamleby och VORF gjorde bra ifrån sig.

15 april 1919 11:39

Både Gamleby Ridklubb och Västerviksortens RF fanns representerade i Värnamo. Efter en spännande omhoppning vann Gamleby, vilket var en extra stark prestation eftersom GRK inte haft något division 1-lag på flera år. Dessutom var de ensamma om att vara felfria i omhoppningen. I laget red Alva Svensson/Corban Lily, Alva Larsson/T-Tyra, Signe Larsson/Kulltorps Hampus och Esther Petersson/Victors Boy. Reserver var Saga Ekström och Fanny Norström.

VORF:s unga lag bestod av Adelia Nilsson, Ebba Nylén, Eira Ottosson och Amanda Wyckman. De hade tre felfria rundor i första omgången av lagklassen och gick vidare till omhoppning. Laget stod för en fin prestation och hamnade till slut på en tredjeplats. Nästa omgång går i Aneby den 28 april.

I förklassen som gick i en LC knep Eira Ottosson vinsten med sin nya c-ponny Kewarra. Hon kammade även hem en fjärdeplats med sin B-ponny Jocke II i en LB.

Gamlebys Lina Tegnell/Totally Careful tävlade i Åtvidaberg och vann efter att ha varit felfri i 90 cm bed A.

Under helgen var det även den andra omgången i ponnyallsvenskan elit. VORF-laget representerades av Elin Karlfeldt, Isabell Lindved, Ellen Thunberg och Alva Sandberg. De red mycket fina rundor och hamnade på en sjundeplats.

Sista omgången går i Västervik den 18 maj.

Det tävlades i dressyr också. Gamlebys Renée Knutsson var på Ridklubben Udden och kom tvåa med Dame C. van de Wijdewormer och fyra med Kerstin från Sveden i LB:3.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
VT