Freddie Eriksson får 0,500

Nu är det klart att Freddie Eriksson får ett snitt på 0,500 i Västervik Speedway. Dessutom har Västervik värvat 17-årige Joakim Christensen som får samma snitt.

6 november 2015 16:11

Efter att Västervik gjort klart med rutinerade Freddie Eriksson uppstod det oklarheter kring vilket snitt han skulle få. Det talades om att det kunde landa på hela 1,560, vilket inte alls hade varit gynnsamt för Västervik.

Men nu har det alltså fastställts att Freddies snitt blir 0,500 – han kan därmed ersätta vilken förare som helst i startsjuan vid behov.

På nyförvärvsfronten tillkommer Joakim Christensen. Joakim kommer att göra sin andra säsong på stor cykel och lånas in från Dackarna.

– Det är ett ämne som har potential. Nu har vi bra back up bland 0,500-förarna, säger sportchefen Morgan Andersson som däremot fick ett nej från en annan förare i samma kaliber som var med i årets trupp:

– Jonas Engdahl förlorar vi, han ansåg sig få en bättre konkurrenssituation i ett annat lag.

Oskar Karlsson sågs för bara några år sedan som en stor talang. Han har nu bestämt sig för att lägga släpskon på hyllan, vid 21 års ålder.

– Han bad mig om hjälp att hitta mer konkurrenskraftigt material och jag jobbade med det i några veckor, för det finns något i honom. Men efter ett tag ringde han och sa att han tappat glöden, säger Morgan Andersson.

Västervik Speedway har nu två platser kvar att fylla innan truppen är komplett.

– Det kommer att bli två utlänningar som kommer att vara back up. Vår ambition är att köra helsvenskt, men om resultaten går emot oss kanske vi får stuva om, säger Morgan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis