Framtidens stjärnor tränar flitigt

Intresset för fotboll bland ungdomarna i Blackstad och Odensvi har tilltagit de senaste åren.

Hanna Friberg testar ett avslut.

Hanna Friberg testar ett avslut.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2019-09-21 10:00

Ett bra bevis på detta är att BOIF, samarbetet mellan Blackstad IF och Odensvi IF, har ett 50-tal ungdomar som har tränat regelbundet två gånger i veckan under året.

Det mest positiva är att det finns en renodlad tjejgrupp där det brukar 13–14 tjejer på varje träning i åldern 8–13 år.

– Först tränade tjejerna tillsammans med killarna, men för två år sedan delade vi upp dem var för sig eftersom tjejerna hade blivit så många, berättar Karolina Lindersson, som håller i träningen för tjejerna.

– Hittills har vi bara spelat träningsmatcher, bland annat mot killarna i prestigefyllda matcher där tjejerna har vunnit. Nu lutar det åt att vi anmäler ett lag till seriespel till nästa säsong, fortsätter Karolina.

När Sporten besökte Torvalla en ljuvlig septemberkväll var det full fart på elvamannaplanen. Förutom tjejerna så tränade även knattarna, 4–6 år, och killarna, 8–13 år.

Det tränades på bollteknik, avslut och innan det sedvanliga tvåmålsspelet väntade som avslutning.

– Ett bra bevis på att tjejerna har fastnat för fotbollen är att de har bildat en grupp på snapchat för att kunna samlas och träna extra. Det hände flera gånger under sommarlovet, säger Karolina Linderssson, som tillsammans med Elenor Nilsson och Mathias Petersson håller i de populära ungdomsträningarna.

Årets höjdpunkt blir avslutningen den 6 oktober då det ska spelas en miniturnering på Torvalla med inbjudna lag från Åtvidabergs FF, Hjorted/Totebo, Överums IK och Hammarsgärdes BK.

Det gäller att ha kontroll på bollen när det trångt om utrymme.
Det gäller att ha kontroll på bollen när det trångt om utrymme.
Karta: Grönhult
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om