Stormatch väntar Sverige i VM-uppladdningen

Sveriges damlandslag i fotboll får tufft motstånd i den första landskampen VM-året 2023. Världstvåan Tyskland står för motståndet den 21 februari i tyska Duisburg.

Fridolina Rolfö och Lina Hurtig är inte med i Portugal i januari, men mot Tyskland kan de spela. Arkivbild.

Fridolina Rolfö och Lina Hurtig är inte med i Portugal i januari, men mot Tyskland kan de spela. Arkivbild.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotboll2022-12-16 10:19

Den första samlingen för året sker redan i januari i Portugal, men då det inte är något officiellt landslagsfönster består den truppen i huvudsak av spelare från damallsvenskan, och man kommer i nuläget inte att spela någon landskamp.

I februari är det dock fritt fram att plocka in stjärnorna som spelar i de europeiska storlagen. Inför matchen mot Tyskland kommer Peter Gerhardssons lag att befinna sig i spanska Marbella.

"Det känns bra att samlingen i februari i det stora nu är klar och planerad. Det blir en givande vecka i Marbella, med bra förutsättningar för träning och match, innan vi sedan avslutar samlingen med en riktigt högkvalitativ landskamp mot Tyskland. Det kommer bli en viktig samling för oss i förberedelserna inför sommarens VM", säger Gerhardsson i ett pressmeddelande.

Under lägret i Spanien, 13–21 februari, ska Sverige senare planera in ytterligare en landskamp.

Sverige ligger för närvarande trea på världsrankningen, en placering bakom just Tyskland. VM spelas 20 juli–20 augusti i Australien och Nya Zeeland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!