Motståndaren som VFF måste ha koll på

Ignatius Malki. Där har ni spelaren Västerviks FF måste ha koll på serieledarna Adas United väntar på bortaplan.

Adas Uniteds Ignatius Malki har gjort elva mål så här långt.

Adas Uniteds Ignatius Malki har gjort elva mål så här långt.

Foto: Johny Daagh

Fotboll2022-06-11 09:00

Adas heta anfallare toppar skytteligan i division 3, nordöstra Götaland, med elva mål på åtta matcher. Sex av målen har kommit i de två senaste matcherna.

Hur ska ni toppa Ignatius?

– Vi får inte stirra oss blinda på honom. Det gäller att vi ligger tät på honom och dubblar. Inte ger honom någon yta. Han har ett bra skott med sin höger så när han får bollen gäller det att vi styr ut honom mot sidan, svarar VFF:s tränare Jimmy Svensson.

Adas toppar serien efter nio omgångar på 20 poäng medan VFF återfinns på tionde plats med åtta poäng.

– Det är en inspirerande uppgift som väntar med att möta serieledarna på bortaplan. Det är botten mot toppen och det tråkigt att behöva säga att vi är botten, men så är verkligheten. Vi känner att vi har goda chanser att ta poäng och vi känner oss inte underlägsna.

Förra säsongen slutade Norrköpingslaget precis ovanför kvalstrecket för att klara nytt kontrakt.

– De har en duktig forward som gör mycket mål åt dem. Han var inte med lika mycket förra året. Det är det som har varit skillnaden. De har fått in några spetspelare. Just nu är de inne i ett flyt och gör mål. Annars tror det är två jämna lag som möts, menar Jimmy Svensson.

Frånsett långtidsskadade Albin Liffner, Josef Fenikh, Fredrik Lindhe och Nils Alfonsson så kommer VFF med starkast möjliga trupp. VFF-tränaren räknar inte med att någon ur kvartetten kommer att spela i någon av de två återstående matcherna under vårsäsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!