Huvudtränaren lämnar lokala klubben – av privata skäl

På måndagseftermiddagen kom beskedet att Vimmerby IF:s huvudtränare Johan Karlsson Törndahl lämnar sitt uppdrag som huvudtränare för klubben. Privata skäl anges som anledning.

Johan Karlsson Törndahl, t.v. har bestämt sig för att lämna uppdraget som huvudtränare för Vimmerby IF.

Johan Karlsson Törndahl, t.v. har bestämt sig för att lämna uppdraget som huvudtränare för Vimmerby IF.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Fotboll2021-05-18 15:43

Vimmerby IF meddelade nyheten i ett pressmeddelande på måndagen. Johan Karlsson Törndahl, som tog över som huvudtränare för Vimmerby IF inför säsongen 2020, lämnar nu alltså.

Karlsson Törndahl har tidigare även varit assisterande tränare i Vimmerby IF. Innan han tog över som huvudtränare hade han haft en sejour som assisterande i Västerviks FF.

"I samband med beskedet om att även årets säsong blir i form av enkelserie så har även Johan Karlsson-Törndahl meddelat att han måste avsluta sitt uppdrag som huvudtränare i föreningen. Till grund för beslutet ligger privata skäl som är helt fotbollsorelaterade.", skriver Vimmerby IF i sitt pressmeddelande.

Patrik Gunnarsson tar över ansvaret, skriver klubben. Gunnarsson var huvudtränare för Målilla GoIF förra året men hämtades in som assisterande i VIF till denna säsong.

"Johan har i år fungerat som ledare tillsammans med Patrik Gunnarsson där de föredelat ansvaret mellan sig och kompletterat varandra på ett bra sätt. Patrik är en drivande och engagerad ledare med stor erfarenhet både som spelare och ledare och därav blir förändringarna i ledarskapet små. Patrik blir ny huvudtränare och kompletteras med ledare runt omkring sig som kommer att gynna både honom och spelartruppen i förberedelserna inför seriespel."

Truppen informerades på måndagens träning. Hur ledarstaben kompletteras håller klubben internt tills vidare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!