Häckens mardröm – utslaget ur Europa League

Häcken är utslaget ur Europa League. Hemma mot Molde blev det återigen förlust, 1–3. Det var Hisingenlagets fjärde raka nederlag i turneringen.

Srdjan Hrstic reducerade men Häcken förlorade med 1–3.

Fotboll2023-11-09 22:56

Svenska mästarna från i fjol har inte imponerat i Europa League den här hösten. Snarare tvärtom.

Med tre raka förluster och 1–10 i målskillnad tog de emot norska Molde i Göteborg – och det blev en ny förlust.

Gästerna tog ledningen efter en kvart genom Fredrik Gulbrandsen.

Därefter fortsatte Häcken spela nonchalant med många slarvpassningar och lågt tempo.

Molde utökade i den 23:e minuten när Kristian Eriksen satte 2–0. Målet VAR-granskades efter en misstänkt handssituation men godkändes till slut.

I den andra halvleken reducerade Srdjan Hrstic. 20-åringen var påpassligt framme och petade in bollen från nära håll.

Men närmare än så kom inte Hisingenlaget och i stället blev Eriksen tvåmålsskytt när han skruvade dit bollen i krysset till 3–1.

Förlusten är Häckens fjärde i EL-gruppspelet och man står fortsatt på noll poäng. Resultatet betyder att hoppet om avancemang är ute.