Gerilla kidnappade stjärnans pappa: "Ett misstag"

Att kidnappa fotbollsspelaren Luis Diaz pappa var "ett misstag", hävdar kidnapparna i ett uttalande. Än är dock Liverpool-stjärnans far inte släppt.

Liverpools Luis Diaz under en match i Europa League tidigare i höst.

Liverpools Luis Diaz under en match i Europa League tidigare i höst.

Foto: Jon Super/AP/TT

Fotboll2023-11-05 10:13

Det var förra veckan som Díaz mamma och pappa kidnappades i hemlandet Colombia. Enligt lokala medier befann sig föräldrarna vid en bensinstation när de fördes bort av beväpnade män på motorcyklar. Sedan dess har ett sökande pågått. Mamman kunde räddas efter några timmar men sökandet efter fadern har fortsatt.

Den colombianska regeringen har bekräftat att det är ELN-gerillan som ligger bakom kidnappningen.

ELN har tidigare sagt att frisläppningen av Diaz pappa ska ske "så snart som möjligt".

Nu kommer uppgifter om att ELN klassar det hela som ett "misstag":

– Lucho (Diaz smeknamn) är en symbol för Colombia, det är så vi i ELN känner, meddelar ELN-bossen Antonio Garcia på Telegram och fortsätter:

– Vi hoppas att den operativa situationen kan lösas, riktlinjerna som befälhavarna har är att säkerställa en frigivning.

Kidnappningar är långt ifrån ovanliga i Colombia, de senaste åren har fler än 38 000 människor tillfångatagits för att i huvudsak kunna utpressa närstående på pengar.

Vänstergerillan ELN bildades 1964 och hade förra året runt 5 800 medlemmar. ELN är den största kvarvarande gerillagruppen i Colombia.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!