EfterlÀngtat klartecken för seriestart för lagen

HÀr kommer glÀdjebeskedet som bland andra VÀsterviks FF i division 3 har vÀntat lÀnge pÄ: Svenska fotbollförbundet har öppnat för spel frÄn första juni: "JÀkligt kul", sÀger VFF-trÀnaren Jimmy Svensson.

Jimmy Svensson och hans VĂ€sterviks FF kan starta sin division 3-serie i juni.

Jimmy Svensson och hans VĂ€sterviks FF kan starta sin division 3-serie i juni.

Foto: Jonathan Åhman

Fotboll2021-05-19 14:31

Svenska Fotbollförbundet skriver pÄ sin hemsida:

"Efter det att FolkhÀlsomyndigheten den 12 maj meddelade att deras föreskrifter kommer att justeras den 1 juni har Förbundsstyrelsen i Svenska Fotbollförbundet beslutat att tÀvlingsmatcher inom serienivÄerna division 1, damer, div. 2 och 3, herrar, samt de elitförberedande tÀvlingarna F17, F19, P16, P17 och P19 kan genomföras frÄn och med den 1 juni."

Det innefattar alltsÄ VÀsterviks FF, som spelar i division tre och som har schemalagd premiÀr borta mot IK Sleipner fredag den 4 juni. Ett beslut som glatt överraskade Jimmy Svensson.

– Det hade jag inte rĂ€knat med. NĂ€r de stĂ€ngde ner de regionala serierna tĂ€nkte jag att det var kört för oss med och att vi skulle fĂ„ spela enkelserie igen. Nu har jag svĂ€ngt och Ă€r instĂ€lld pĂ„ att det blir dubbelmöten.

Dock finns det en brasklapp som kan stÀlla till det.

SvFF skriver:

"Vi Àr medvetna om att det kan förekomma regionala restriktioner som försvÄrar möjligheten att genomföra matcher inom de berörda tÀvlingarna fr.o.m. den 1 juni."

– Jag har med mig det i bakhuvudet, att vi bĂ„de hĂ€r i SmĂ„land och i Östergötland har en del restriktioner att förhĂ„lla oss till. Men nu stĂ€ller vi som sagt in oss pĂ„ att det blir dubbelserie och att vi börjar mot Sleipner den fjĂ€rde, sĂ€ger Svensson.

I de nya rekommendationerna finns en del andra begrÀnsningar att ha med i berÀkningen, som att lagen bara fÄr spela 16 matcher i perioden juni-augusti. DÀrför kanske lagen vÀljer att skippa trÀningsmatcher inför sÀsongen.

– Lite sugen Ă€r jag pĂ„ att kasta in en trĂ€ningsmatch den förste. Men jag mĂ„ste sĂ€tta mig in i reglerna mer detaljerat och komma fram till vad som blir bĂ€st.

VFF Àr i alla fall igÄng med trÀningen och har sÄ varit sedan början av februari. Man har i takt med att de negativa beskeden kring sÀsongen avlöst varandra skalat ner trÀningen till tre paus i veckan men nÄgon paus har det inte varit tal om.

– NejdĂ„, vi ligger bra till. Vi har precis gĂ„tt över till att börja trĂ€na pĂ„ naturgrĂ€set men om det blir som vi hoppas nu kanske vi fĂ„r tĂ€nka om och gĂ„ tillbaka till konstgrĂ€set eftersom Sleipner Ă€r ett konstgrĂ€s-lag, sĂ€ger Svensson med en positivism i rösten som inte varit lika tydlig pĂ„ mĂ„nga mĂ„nader.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!