De vann Tjust Open: "Alla bidrog"

Västerviks FF vann årets Tjust Open, efter finalseger mot arrangören IFK Västervik. "Vi spelade väldigt stabilt", säger VFF:s nye assisterande tränare Peter Tirheden.

Peter Tirheden, en av tränarna i Västerviks FF, var nöjd med lagets försvarsspel, som tog de till seger i Tjust Open.

Peter Tirheden, en av tränarna i Västerviks FF, var nöjd med lagets försvarsspel, som tog de till seger i Tjust Open.

Foto: Anders Steiner

Fotboll2019-11-30 13:33

Peter Tirheden var med i IFK Västerviks ledarstab förra säsongen. Då vann de Tjust Open. Nu när han blivit en av de assisterande tränarna i VFF vann han turneringen igen. 

– Haha, jag har väl haft lite flyt där får man säga. Det är en trevlig turnering och alla lag, ledare och publiken gör det till en rolig happening, säger Peter Tirheden. 

Följande lag deltog i årets upplaga av Tjust Open: Västerviks FF, IFK Västervik, Ankarsrums IS, Gunnebo, Hjorted/Totebo, Blackstad/Odensvi, Överum. 

Turnering inleddes med ett gruppspel där alla mötte alla. Där lyckades VFF bäst med fem segrar och ett kryss. Tvåa blev IFK och på tredje och fjärde plats hamnade Gunnebo respektive Hjorted. 

I semifinalerna vann sedan de favorittippade lagen IFK Västervik och Västerviks FF. Det blev därmed en repris på förra årets final, där IFK gick segrande. 

Men i år blev det annorlunda. VFF vann finalen med 1-0 efter mål av Andreas Ekberg. 

– I slutändan vinner vi rättvist, tycker VFF-tränaren Peter Tirheden. 

– IFK Västervik har ett trevligt passningsspel med mycket rörelse, och det passar bra inomhus. Det var en jämn final och det är alltid små marginaler, men jag tycker vi förtjänade segern. 

VFF släppte inte in ett enda mål på turneringens 8 matcher. 

– Vi spelade väldigt stabilt. Jättebra försvar rakt igenom. Sedan hade vi lite svårare att göra mål och sätta våra lägen, men eftersom vi var så stabila vann vi ändå. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!