En gåta vaktar WIBK:s mål

En högst oviss match väntar Andreas "Gåtan" Enström när han avslutar karriären i WIBK i kväll. – Inget är självskrivet när vi spelar, säger tränaren Fredrik Johansson.

11 december 2014 08:48

En sak har man lärt sig när man har följt Westerviks IBK hittills den här säsongen – deras matcher kan i princip sluta precis hur som helst.

De har varvat bra insatser med ordentliga bottennapp, så deras mittenplacering i division 2 ter sig väldigt naturlig.

– Vi har vant oss vid att ladda om hela tiden. Men vi har kvar ett rätt bra självförtroende efter de två raka segrarna innan förlusten mot Vetlanda, säger Fredrik Johansson.

När VT-sporten ringde upp Johansson under onsdagseftermiddagen hade han inte riktig koll på vilka spelare som var tillgängliga. Han bad oss att återkomma efter träningen under kvällen.

– Spelarna är inte bäst i världen på att höra av sig. Ibland vet jag inte vilka som kommer på träningen förrän jag själv kommer dit, det är lite surt, säger Johansson.

I kvällens match, där målvakten Andreas "Gåtan" Enström gör ett gästspel för att runda av karriären i moderklubben, står Färjestaden för motståndet.

– Det är kul att Andreas vill göra det här. Nu är det bara att hoppas att han är på tå, det går inte bara att ställa sig i kassen och tro att det är lätt, även om Andreas var en riktigt bra målvakt när han var aktiv. Han har gjort en träning i Stockholm i alla fall som jag har förstått, säger Fredrik.

– Färjestaden har ett lag blandat med spelaren från akademin i Kalmar och äldre spelare. Det är ett bra lag, men vi har absolut segerchans. Två segrar innan nyår vore väldigt skönt att få.

WIBK-truppen

Målvakter: Andreas Enström (Christopher Malmberg).

Utespelare: Mathias Kåhlman, Peter Hirschman, Jakob Dahlqvist, Max Ernstsson, Albin Alfonsson, Martin Tedborn, Alexander Wremerth, Magnus Karlsson, Philip Svahn, Philip Hirschman, Gustav Johansson, Christian Klintorph, Elias Carlsson, Jesper Garstedt.

Hur femmorna ska formeras bestäms under matchdagen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis