EM-debuten avklarad

Nu är debuten i senior-EM avklarad för 19-årige William Svensson.

12 juni 2019 18:30

På onsdagen inleddes årets EM i tyska München med singelspelet.

Det var spel över sex serier som gällde för att få fram de fyra främsta som kvalificerade sig till torsdagens finalspel.

William inledde riktigt bra och efter fyra serier låg han tvåa i den andra kvalgruppen sedan han slagit 866. Tyvärr föll William tillbaka efter att bara ha slagit 168 i femte serien, men han spelade upp sig rejält i den sjätte serien i och med att han avslutade med 235.

Det innebar att William fick ihop 1269 poäng och det innebar en sjunde plats i kvalet efter att två av tre kvalomgångar spelat.

Det fattades tio poäng för att William skulle haft chans på topp fyra och fått vara med i finalspelet.

– Jag är rätt nöjd ändå, även om det känns lite surt och att det kanske kommer vara rätt så nära medalj så är det en klart godkänd start så det känns positivt för fortsättningen, säger William Svensson till swebowl.se

På fredag väntar kvalet i tvåmanna och William kommer att spela i par med Pontus Andersson.

– Vi har en väldigt bra känsla inför dubbeln, vi trivs med att spela ihop och det känns som vi tänker bowling rätt lika så det kommer förhoppningsvis gå minst lika bra på fredag. Det gäller ju att få bort någon av de lägre serierna för båda av oss. Stabilt spel kommer räcka långt, säger William Svensson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard Nilsson