Dubbla brons till Gamlebyskytt

När Smålandsmästerskapet på korthåll 50 meter avgjordes i Alvesta sköt Mikael Andersson, Gamleby Skyttegille, till sig två brons medaljer.

10 augusti 2016 23:14

Den första medaljen kom i liggandemästerskapet och efter särskjutning Mikael var delad trea i grundomgången på 190 poäng. Efter finalskjutningen var det fortfarande delat om bronset mellan Mikael och Stefan Hjelm, Kalmar, sedan båda skjutit 144 i finalen och slutade på 334 poäng.

Mikael avgjorde det hela redan i första särskjutningsskottet genom att skjuta en tia mot Stefans åtta. Mästare blev Kasper Fingal, Ålem, som var i en klass för sig med 196 i grundomgången och 148 i finalen.

I ställningsmästerskapet var Mikael tvåa i grundomgången med 177 poäng. Sex poäng efter ledaren Clas Bernhardsson, Mönsterås, och i finalen knaprade Mikael in på ledaren, men tappade ner till tredje platsen efter att Herman Lameksson, Berga, gjort en kanonfinal och sköt upp sig till andra plats. Vann gjorde Clas en poäng före Herman och ytterligare en före Mikael.

– Det var en tät final som det ska vara, men det räckte inte ända fram för mig. Två medaljer duger gått, säger Mikael Andersson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!