Det såg länge ut som att Dackarna skulle få med sig ett drömresultat till returmatchen i semifinalen mot Västervik Speedway. Efter tio heat ledde Målillalaget med 37–23 och såg otroligt svårstoppade ut. Men något hände efter pausen, och Västervik kom ut som ett nytt lag. Fem heat senare var resultatet "bara" 46–44 till Dackarna.

– Det känns som att vi förlorade. Gubbarna är ju med svansen mellan benen. Det blir en besk eftersmak, Västervik kom ut väldigt starkt mot slutet, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson efter segern på Hejla Arena under tisdagskvällen.

Trots att han försökte hålla sitt lag på tårna under pausen var det uppenbarligen inte tillräckligt.

– Det är svårt att leda matcher. Vi försökte peppa på men det lyckades vi inte med, säger Peter Karlsson.

Är det lätt att slappna av när man leder så stort?

– Ja, det är jävligt lätt och sport är väl så. Vi ledde med 14 poäng och de knappar igen tolv, men vi får försöka se det positiva. Vi vann ju faktiskt och det är inte lätt att komma hit och ens vinna en tävling och nu vann vi en semifinal. Men det här mötet lever i allra högsta grad nu.

Joel Kling, som ersatte Frederik Jakobsen i den här matchen, stod för en stabil insats och tog bland annat en femetta tillsammans med Patryk Dudek. Karlsson har nu ett tufft beslut framför sig när det kommer till vem av Kling och Jakobsen som ska få chansen i returen.

– Han (Joel Kling) fick ju med sig en femetta och det är riktigt kul. Han kliver in och gör ett jättebra jobb, säger Karlsson.

Är det huvudbry nu om vem som ska ta platsen nästa vecka?
Artikelbild

– Det är väl alltid huvudbry. Det är många matcher innan dess och allt kan hända. Jakobsen ska bli fit for fight först och främst och Joel gör en jättefin insats så han är definitivt med i "gamet".