"Det är en chansning, men vad ska vi göra?"

Det blir rutinerade Rune Holta som ersätter skadade Nicki Pedersen i Västervik Speedways trupp.

26 augusti 2019 17:56

Det var under söndagseftermiddagen som Västerviks danske stjärna var inblandad i en otäck krasch när han körde för sitt polska lag Zielona Gora.

Toruns Jack Holder och Nicki körde ihop som slutade med att Nicki föll handslöst i marken. På sjukhus konstaterades att Nicki har brutit hand samt att han har flera brutna revben. Ett finger måste opereras.

– Det är det värsta scenariot vi kan råka ut för att få vår bäste poängplockare allvarligt skadad. Jag har varit i kontakt med ett flertal förare, men alla tackade nej eftersom Sverige inte finns med i planeringen, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson.

Några förare som Morgan Andersson har haft samtal med är Martin Vaculik, Emil Sayfutdinov, Matej Zagar och Grigorij Laguta.

– Jag hade ett långt snack med Vaculik, men han tackade nej. Det handlade inte om pengar, utan att han inte får ihop det helt enkelt med tanke på att han utgår från Slovakien.

Klubbarna i elitserien har rätten att ersätta en skadad förare om den skadade föraren skrivs ut ur truppen under minst 28 dagar.

Västervik väljer att utnyttja den valmöjligheten i och med att klubben plockar in norske Rune Holta, 45.

Västervik är ingen ny bekantskap för Holta eftersom han körde fem matcher för klubben under 2014.

– Det är en chansning, men vad ska vi göra? Jag känner att vi inte kan köra riders replacement för Nicki i Kumla, säger Morgan Andersson.

Rune Holta kör för Torun i polska Ekstraliga och han har visat upp bra form i de senaste matcherna. I söndags blev det tio poäng.

– Rune kan röra om grytan och eftersom han inte har fått köra så mycket i år så är han verkligen sugen på att köra. Dessutom trivs på banan i Kumla eftersom det är han hans gamla hemmabana.

– Alla förare måste ta en mer poäng än vanligt med tanke på att vi saknar Nicki. Självklart är det ett avbräck, men de har också skadebekymmer, svarar Morgan Andersson på måndagseftermiddagen, vars telefon har varit glödhet sedan beskedet kom om Pedersens krasch.

Lagen, Indianerna: 1) Kenneth Bjerre, 2) Tai Woffinden, 3) Piotr Protasiewicz, 4) Krystian Pieszezk, 5) Chris Holder, 6) Ludvig Lindgren, 7) Joel Andersson.

Västervik: 1) Bartosz Smektala, 2) Krzysztof Buczkowski, 3) Jack Holder,4) Rune Holta,5) Peter Ljung, 6) Anton Karlsson, 7) Mikkel Bech Jensen.

Vädret: Solsken och runt 25 grader vid klockan 19.00.

VT direktsänder första SM-kvartsfinalen på www.vt.se med start kl 18.50.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!