David Lindgren: "Johan passar in väl"

Johan Karlsson-Törndahl uppges vara klar för att ta över Vimmerby IF:s herrlag efter säsongen. "Vi har kommit så långt som vi kan och vill komma", säger Vimmerby IF:s David Lindgren.

6 september 2019 14:49

David Lindgren bekräftar att det finns intresse från båda håll och att man är i förhandlingar med Johan Karlsson-Törndahl om att ta över som tränare för Vimmerby IF. Enligt uppgifter till Sporten ska det röra sig om ett kontrakt på tre år som börjar gälla så fort innevarande säsong är slut.

– Det stämmer att vi är i förhandlingar med Johan och diskuterar. Vi vet båda vart vi har varandra, säger David Lindgren i Vimmerby IF.

Hur långt har ni kommit med förhandlingarna?

– Vi har kommit så långt som vi kan och vill komma. Vi har haft diskussioner och tanken har alltid varit för säsongen 2020.

Varför är Karlsson-Törndahl ett intressant namn för er?

– Vi har försökt leta efter ett ledarnamn som kan utveckla både truppen och individerna. Sedan vill vi jobba med egna spelare så mycket som möjligt och lösningen behöver inte alltid vara att värva utifrån utan vi vill jobba med materialet som finns och göra det bästa utav varje individ. Johan passar in väl på den beskrivningen.

Johan har fram tills nu varit assisterande tränare i Västerviks FF till Ergest Fasko. Nu väljer alltså Johan lämna det uppdraget och anledningen är VIF:s intresse.

– Det är ett ömsesidigt intresse från båda parter och inom ett par veckor borde vi vara överens. I dagsläget är inget kontrakt påskrivet, berättar Johan Karlsson-Törndahl.

I nuläget leder VFF sin division 4-serien medan Vimmerby IF ligger på nedflyttningsplats i division 3. Det är inte omöjligt att lagen möts i ett eventuellt kvalspel.

– Du hör hur det låter. Det skulle inte fungera om jag hade gjort klart med Vimmerby samtidigt som jag var kvar i VFF och lagen skulle mötas i ett kvalspel. Nu hoppas jag verkligen inte att det blir så, utan att Vimmerby klarar kontraktet och att VFF vinner serien, säger Johan.

– Eftersom det kan bli rivaliserande klubbar så är det lätt att tugget kommer igång. Det ligger ingen schism bakom detta, utan jag har trivts bra i VFF.

Karlsson-Törndahl har en bakgrund i VIF, vilket givetvis är en fördel för klubben.

– I det här läget är det ganska skönt att hitta en kompetent person som känner till föreningen, säger Lindgren.

Johan "JC" Carlsson, som är nuvarande huvudtränare i Vimmerby IF, verkar få avsluta säsongen med VIF.

– Tanken är att spelare och ledare som är igång nu ska få reda ut den här säsongen. Men man vet inte vad som kan hända, säger Lindgren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Haris Dreco