De flesta bowlinghallar i Sverige drivs av privata aktörer. För en del har pandemin blivit spiken i kistan, bland andra Haga Bowling i Norrköping som gått i konkurs.
"Ett års tid utan stora delar av sina vanliga inkomster är mycket, och snart kommer sommaren som normalt är lågsäsong. Det är jättesvårt att säga hur många hallar som försvinner. Det kommer att bli konkurser, inom några månader, det är jag övertygad om", säger Johan Rundgren, generalsekreterare i Sveriges Bowlinghallars Förbund till bowlingförbundets hemsida.
När det gäller bowlinghallarna i Västervik och Gamleby ser läget också tufft ut.
– Det är ansträngt. Överlag har vår bowling kvällstid sjunkit med 80 procent sen i november. Det är tur att vi har andra ben att stå på med bland annat en golfrestaurang som öppnar snart. Men vi överlever stormen med de få stöd som finns från staten och hoppas att klubbverksamheten drar igång till hösten igen, säger Andreas Andersson på Kingpin i Västervik.
Gamleby Bowlings Mari Karlsson beskriver läget hos dem:
– Det går knackigt.Vi har sökt allt stöd vi kan, men det har inte hänt så mycket på den fronten än. Vi anpassar våra inköp och tänker på varje krona.
Har ni öppet?
– Ja, vi har börjat öppna upp på lördagar och kan även hålla öppet efter förfrågan om minst fyra banor bokas. Tyvärr vågar inte folk komma hit, vilket är förståeligt i dessa tider. Det är kämpigt, men jag ser ingen fara för att vi ska gå i konkurs.