Belönas för sina insatser under 2018

För sina insatser under förra året så belönas Västervik Speedways junior Anton Karlsson med Lions idrottsstipendium för 2018.

27 april 2019 06:00

Första gången Lions delade ut sitt idrottsstipendium var 1981 och då gick priset till tennisspelaren och den blivande världsettan Stefan Edberg.

– Känn ingen press, sade Lions Lasse Hagberg i sitt tal när diplomet och prischecken på 5 000 kronor överlämnades under fredagseftermiddagen.

Motiveringen: Under 2018 tog Anton stora steg när han körde till sig en plats i Västervik Speedways elitserielag och tog flera fina skalper. Dessutom fick Anton äran att bli tvåa i junior-SM.

Hur känns det att få priset?

– Det är klart att det är kul att få uppskattning för det man gör. Det var inget jag hade räknat med. Jag har sökt tidigare år utan att få det, så jag blev överraskade när Lasse hörde av sig, svarar Anton Karlsson.

Prispengarna kommer väl till pass.

I samband med Lagcupen i Vetlanda under påskhelgen så gick en kedja sönder och slog sönder större delar av motorn.

Säsongen är sin linda och om drygt en vecka är det seriepremiär för Västervik Speedway med hemmamatch mot Vetlanda.

En premiär som Anton självklart hoppas få vara med i.

För att komma så förberedd som möjligt väntar flera träningar och tävlingar den kommande veckan.

– I morgon, läs lördag, samlas U 21-landslaget i Kumla för träning och på söndag ska jag till Nyköping för att träna, säger Anton.

Under nästa vecka väntar tre tävlingar på fyra dagar. På onsdag avgörs Toyota Open på Hejla Arena och på torsdag avgörs Percy Lundqvist Open i Nyköping.

– Nästa lördag åker jag till Tyskland tillsammans med Henrik Bergström för att köra en partävling. Det är skönt att få en del tävlingar innan det drar igång på allvar, konstaterar Anton.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard Nilsson