Tufft motstånd i hemmapremiären

Två lag som vann sin premiär drabbar samman på Tjustvallen när Tjust Bandy tar emot Skirö i hemmapremiären.

David Walfredsson och Tjust Bandy spelar under lördagen säsongens första hemmamatch i division ett södra.

David Walfredsson och Tjust Bandy spelar under lördagen säsongens första hemmamatch i division ett södra.

Foto: Ilkka Ranta

Bandy2019-11-23 08:00

Vinsten  borta mot Borgia på ett varmt och stundtals svårspelat Himmelstalund i Norrköping ska följas upp med – förhoppningsvis – en vinst hemma mot Skirö. Tjust-tränaren Alexander Zinkevitch betonar dock att Skirö är en marig uppgift och att det inte kommer att ligga två poäng i ett fint paket för Tjust att hämta ut.

– Det är ett komplett lag vi möter och de har ett bra eget spel. De är vassa på fasta situationer så det gäller att vi är fokuserade i försvarsspelet och inte öppnar upp för överdrivet många lägen för då kommer vi att bli straffade.

Skirö spelade hemma i sin premiär och betvingade då Tranås med 6–2.

– Jag räknar med att det blir en jämn match med många närkamper. Vi har bra veckor av förberedelser bakom oss och tror på en bra insats från vårt lag, säger Zinkevitch.

Offensivt vill han se ett klokt tänkande Tjust som inte öppnar upp för omställningar emot sig. Med åtta mål gjorda framåt finns också självförtroende i den delen av spelet.

– Att värdera lägen och inte spela med för långa passningar på deras planhalva blir viktigt. Och att vi har is i magen och inte hetsar upp oss, menar Tjust-tränaren.

Zinkevitch har en del bekymmer med truppen, eller åtminstone ett gäng frågetecken. 

– Just nu utgår vi ifrån att vi har samma trupp tillgänglig som mot Borgia men det kan bli så att någon faller bort.

Matchen mellan Tjust Bandy och Skirö AIK på Tjustvallen börjar 15.00 på lördagen. Sporten är på plats och direktrapporterar från matchen med start cirka 14.45.

Karta: Tjustvallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!