Tjust Bandy föll i bronsmatchen

Under helgen var Tjust Bandy på plats i Nässjö för årets upplaga av Stinsen Cup.

Tjust Bandys tränare Alexander Zinkevitch var nöjd med lagets insats i Stinsen Cup i Nässjö.

Tjust Bandys tränare Alexander Zinkevitch var nöjd med lagets insats i Stinsen Cup i Nässjö.

Foto: Tjust Bandy

Bandy2019-10-27 19:26

Tjust Bandy lottades in i grupp B där Åtvidaberg BK, Tranås Bois och SK Höjden stod för motståndet. Tjust vann första matchen övertygande mot SK Höjden med 8–3. I den andra matchen väntade Åtvidaberg, och även där imponerade Tjust och segersiffrorna skrevs till 6–1.

– Försvaret funkade riktigt bra, sa Tjust Bandys tränare Alexander Zinkevitch.

Även Tranås imponerade under lördagen och vann också sina matcher mot Höjden och Åtvidaberg. Därför var det upplagt för en spännande gruppfinal mot Tjust under söndagsförmiddagen, där en plats i finalen stod på spel. Men Tjust lyckades inte besegra Tranås utan det blev förlust med 3–0 och en bronsmatch mot Oskarshamn väntade.

Där fick Tjust en uppförsbacke då Oskarshamn tog ledningen med 2–0 och låg under med 3–1 i paus. Men efter bara någon minut av andra halvlek reducerade Simon Skogh till 3–2.

Närmare än så kom man dock inte då Oskarshamn stod för de resterande tre målen och vann med 6–2.

– Luften gick ur oss. Vi hade tuffa matcher i helgen där vi fick försvara oss mycket och det drar på energin och sätter sig i benen till slut. Det var rättvist att Oskarshamn vann, tyckte Zinkevitch.

Tjust Bandys tränare nöjd med helgen.

– Vi fick jättebra träning på stor is där vi kunde jobba mycket på vårt eget spel. Albin Juthe gjorde sina första två mål i A-laget och Erik Skogh stod för en stabil insats. De förtjänar extra plus.

Hur blir det med inlånade målvakten Dennis Norberg Endom?

– Det är ledningen som bestämmer om det blir någon fortsättning eller inte. Han var helt okej i helgen, avslutade Alexander Zinkevitch.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!